EIA: Στα $65/βαρέλι βλέπει την τιμή Brent

EIA: Στα $65/βαρέλι βλέπει την τιμή Brent

69
EIA: Στα $65/βαρέλι βλέπει την τιμή Brent

Η τιμή του πετρελαίου τύπου Brent κατά το α΄τρίμηνο του 2019 κινήθηκε κατά μέσο όρο στα $63/βαρέλι, όταν το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι κινούνταν στα $67/βαρέλι, σύμφωνα με την αμερικανική Energy Information Agency (ΕΙΑ).

Παράλληλα στην έκθεσή της «Short Term Energy Outlook» αναφέρει ότι σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2018 η τιμή Brent έχει αυξηθεί κατά $9/βαρέλι σημειώνοντας την μεγαλύτερη αύξηση κατά το εν λόγω διάστημα από τον Δεκέμβριο του 2011-Μάρτιο 2012 ενώ προβλέπει ότι οι spot τιμές Brent θα κινηθούν στα $65/βαρέλι το 2019 και στα $62/βαρέλι το 2020. Σε ό,τι αφορά την τιμή του US West Texas Intermediate – WTI, η ΕΙΑ προβλέπει ότι κατά το α’ μισό του έτους θα κινηθεί χαμηλότερα σε σχέση με αυτή Brent κατά $8/βαρέλι.

Τέλος η ΕΙΑ εκτιμά ότι η αμερικανική παραγωγή πετρελαίου ανήλθε στα 12,1 εκατ. βαρέλια/ημέρα το Μάρτιο, παρουσιάζοντας αύξηση 0,3 εκατ. βαρελιών/ημέρα σε σχέση με τον Φεβρουάριο.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.