Ο DNV GL πιστοποιεί το καινοτόμο σύστημα πρόωσης της Norsepower

Ο DNV GL πιστοποιεί το καινοτόμο σύστημα πρόωσης της Norsepower

141
Ο DNV GL πιστοποιεί το καινοτόμο σύστημα πρόωσης της Norsepower
(Α-Δ): Jarkko Väinämö, Norsepower (CTO, Norsepower), Seppo Liukkonen (Principal Surveyor, DNV GL), Otto Valkeisenmäki, (Certification Engineer, Norsepower).

Η εταιρεία Norsepower Oy Ltd., πρωτοπόρος στον κλάδο των συστημάτων πρόωσης που αξιοποιούν την αιολική ενέργεια, ανακοίνωσε πως το καινοτόμο Rotor Sail Solution έχει λάβει πιστοποιητικό έγκρισης τύπου για το σχεδιασμό του, από τον DNV GL. Πρόκειται για το πρώτο πιστοποιητικό τέτοιου τύπου που χορηγείται σε ένα βοηθητικό σύστημα πρόωσης για εμπορικά πλοία το οποίο αξιοποιεί την αιολική ενέργεια.

Η εν λόγω έγκριση τύπου από τον DNV GL εκδόθηκε το Φεβρουάριο του 2019 μετά από μια μελέτη σχεδιασμού των ύψους 30 μέτρων και διαμέτρου 5 μέτρων Rotor Sails της Norsepower, δύο από τα οποία έχουν εγκατασταθεί στο κατηγορίας LR2 πλοίο Maersk Pelican. Το Rotor Sail Solution της Norsepower είναι μια αποδεδειγμένη, εύχρηστη και αξιόπιστη τεχνολογία εξοικονόμησης καυσίμων, η οποία στηρίζει την προσπάθεια που γίνεται για την απεξάρτηση του ναυτιλιακού κλάδου από τον άνθρακα. Το σύστημα έχει ήδη εγκατασταθεί σε τρία πλοία και μετρά περισσότερες από 35.000 ώρες λειτουργίας, εξοικονομώντας πάνω από 4.500 τόνους CO2, ενώ έχει προσφέρει και εξοικονόμηση καυσίμων με δυνατότητες έως και 20%.

Ο Geir Dugstad, διευθυντής του τμήματος Ταξινόμησης Πλοίων και Τεχνικός διευθυντής στον DNV GL ανέφερε: «Προκειμένου να μειώσουμε τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις της ναυτιλίας, θα χρειαστούμε πολλές διαφορετικές επιλογές καυσίμων και τεχνολογιών, και γι’ αυτό αισθανθήκαμε ιδιαίτερη ικανοποίηση που η Norsepower μας ζήτησε να είμαστε μέρος αυτού του καινοτόμου έργου πρόωσης που αξιοποιεί την αιολική ενέργεια».

Φωτό: Norsepower

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.