Σημαντικές προκλήσεις στην αγορά των containerships

Σημαντικές προκλήσεις στην αγορά των containerships

129
Σημαντικές προκλήσεις στην αγορά των containerships

Η αυξημένη προσφορά containerships σε συνδυασμό με την χαμηλή ζήτηση στις τακτικές γραμμές Ασίας-Βόρειας Ευρώπης θα αποτελέσουν τις κύριες προκλήσεις για την αγορά των containerships, σημειώνει σε πρόσφατη μελέτη της η Drewry.

Πιο συγκεκριμένα, στη μελέτη της Drewry αναφέρεται ότι και το 2019 στην εν λόγω αγορά θα διατηρηθούν οι ίδιες πιέσεις εάν η υφιστάμενη ζήτηση δεν καταφέρει να «απορροφήσει» την αυξημένη προσφορά πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων.

Παράλληλα ο οίκος σημειώνει ότι ο μόνος τρόπος να αντιμετωπιστεί ο αντίκτυπος των νεότευκτων containerships, τα οποία εισέρχονται στην αγορά, είναι να στραφούν προς άλλες τακτικές γραμμές πέραν αυτών μεταξύ Ασίας και Βόρειας Ευρώπης.

Τέλος, να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Container Trade Statistics οι εισαγωγές containers των κρατών της βόρειας Ευρώπης από την Ασία αναμένεται να παρουσιάσουν ισχνή αύξηση μόλις 1,5%, γεγονός που ενισχύει την αβεβαιότητα στην συγκεκριμένη αγορά.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.