Με το βλέμμα στραμμένο στην «καθαρή» ενέργεια το Άμπου Ντάμπι

Με το βλέμμα στραμμένο στην «καθαρή» ενέργεια το Άμπου Ντάμπι

70
Με το βλέμμα στραμμένο στην «καθαρή» ενέργεια το Άμπου Ντάμπι

Οι επενδύσεις του Άμπου Ντάμπι στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας εκτιμάται ότι έχουν αγγίξει τα $2,2 δις, σύμφωνα με τον Υπουργό Ενέργειας του εμιράτου, Awaidha Murshed Al Marar, με την προοπτική περαιτέρω επενδύσεων τους επόμενους μήνες.

Εντός του 2019 αναμένεται ότι θα καταγραφεί σημαντική αύξηση στις επενδύσεις επί των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας από το Εμιράτο του Άμπου Ντάμπι, ιδιαίτερα σε έργα που αφορούν την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας μέσω της χρήσης ηλιακής ενέργειας ή μέσω της αντίστροφης ώσμωσης νερού.

Από το 2006 το Άμπου Ντάμπι έχει δείξει έντονο ενδιαφέρον για επενδύσεις στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Σημαντικά έργα στα οποία έχει επενδύσει το Εμιράτο είναι το Shams 1 (κόστους $600.000), το οποίο αποτελεί το μεγαλύτερο έργο χρήσης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην Μ. Ανατολή αλλά και το Noor Abu Dhabi, το μεγαλύτερο στον κόσμο ηλιακό πάρκο, με παραγωγή 1,17 GW και κόστος $817.000.

Τα παραπάνω εντάσσονται στην «Energy Strategy 2050» των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων σύμφωνα με την οποία στόχος αποτελεί μέχρι το 2050 να έχει αυξηθεί το ποσοστό των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο ενεργειακό μείγμα της χώρας από το 25% του 2017 στο 50%, μειώνοντας συγχρόνως την χρήση άνθρακα κατά 70%.

Φωτό: Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.