Νέα containerships για τη Navios Maritime Containers

Νέα containerships για τη Navios Maritime Containers

411
Νέα containerships για τη Navios Maritime Containers

Η Navios Maritime Containers L.P., της οποίας ηγείται η Αγγελική Φράγκου, ανακοίνωσε ότι ήρθε σε συμφωνία για την απόκτηση δύο containerships, ναυπηγημένα το 2010 και χωρητικότητας 4,360 TEUs, έκαστο. Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, το κόστος της απόκτησης των δύο πλοίων θα ανέλθει στα $23,6 εκατ. με την παράδοσή τους να αναμένεται το δ’ τρίμηνο του 2018.

Παράλληλα, η Navios Containers ήρθε σε συμφωνία για την εξαγορά δύο επιπρόσθετων containerships, ναυπηγημένων το 2011 και χωρητικότητας 10.000 TEUs έκαστο, τα οποία αναμένεται να παραδοθούν κατά το α’ και β’ τρίμηνο του 2019, αντίστοιχα. Το συνολικό κόστος για την αγορά των εν λόγω πλοίων θα αγγίξει τα $52,5 εκατ., ενώ η ελληνικών συμφερόντων εταιρεία μπορεί να ενεργοποιήσει την option εξαγοράς τους τον Ιανουάριο και το Μάρτιο του 2019 αντίστοιχα.

Να σημειωθεί, τέλος, ότι οι μετοχές της Navios Maritime Containers θα ξεκινήσουν να διαπραγματεύονται στο Nasdaq από την Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.