ABB και Helsinki City Transport πραγματοποιούν το επόμενο βήμα στην αυτόνομη ναυτιλία

ABB και Helsinki City Transport πραγματοποιούν το επόμενο βήμα στην αυτόνομη ναυτιλία

97
ABB και Helsinki City Transport πραγματοποιούν το επόμενο βήμα στην αυτόνομη ναυτιλία

Η δοκιμή απομακρυσμένου ελέγχου πραγματοποιήθηκε στο ice-class επιβατηγό πλοίο Suomenlinna II σε περιοχή δοκιμών κοντά στο λιμάνι του Ελσίνκι, αποδεικνύοντας ότι με τις σημερινές τεχνολογίες είναι δυνατή η εποπτεία των πλοίων από οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη.

Με αυτή την ιστορική δοκιμή στο λιμάνι της πρωτεύουσας της Φινλανδίας, η ABB και η Helsinki City Transport πραγματοποίησαν το επόμενο βήμα στην αυτόνομη ναυτιλία. Στην απομακρυσμένη δοκιμή, την πρώτη στον κόσμο που πραγματοποιήθηκε σε υπάρχον επιβατηγό πλοίο, η ΑΒΒ δοκίμασε με επιτυχία την ενίσχυση των πλοίων με τεχνολογίες που είναι ήδη διαθέσιμες για σχεδόν οποιοδήποτε είδος πλοίου.

c259131f-2243-4de4-b8d3-97b83ff463ba

Στο πλοίο Suomenlinna II έχει εγκατασταθεί το νέο σύστημα δυναμικής τοποθέτησης της ΑΒΒ, ABB Ability™ Marine Pilot Control, ενώ ο απομακρυσμένος έλεγχος του πλοίου έγινε από ένα κέντρο ελέγχου στο Ελσίνκι. Η δοκιμή πραγματοποιήθηκε μακριά από την ακτή χωρίς επιβάτες πάνω στο πλοίο, σε μια περιοχή χωρίς άλλα πλοία.

Αυτή η επαναστατική δοκιμή αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς την αύξηση της αποδοχής των αυτόνομων συστημάτων από τη ναυτιλιακή βιομηχανία. Οι αυτόνομες λύσεις αναμένεται να μετατρέψουν τη διεθνή ναυτιλία μέσα στις επόμενες δεκαετίες, καθώς η βιομηχανία ανακάμπτει από την ύφεση που προκάλεσε η χρηματοπιστωτική κρίση του 2008.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.