Ηγέτης της παγκόσμιας αεροπορικής αγοράς η Κίνα

Ηγέτης της παγκόσμιας αεροπορικής αγοράς η Κίνα

130
Ηγέτης της παγκόσμιας αεροπορικής αγοράς η Κίνα

Η Κίνα εκτιμάται πως για να καλύψει τις ανάγκες της μεγεθυνόμενης αεροπορικής της αγοράς, είτε αφορούν σε επιβατηγά αεροσκάφη είτε σε εμπορικά, θα χρειαστεί για την περίοδο από το 2018 έως το 2037 περισσότερα από 7.400 αεροσκάφη, των οποίων η εμπορική αξία εκτιμάται πως αγγίζει τα $1,06 δις. Ο συγκεκριμένος αριθμός αεροσκαφών αντιπροσωπεύει άνω του 19% της παγκόσμιας ζήτησης για νέα αεροσκάφη, η οποία υπολογίζεται σε 37.400 αεροσκάφη εντός της επόμενης 20ετίας.

αεροδρομιο πεκινου φωτο για μεσα

Αυτά είναι τα βασικά συμπεράσματα στα οποία καταλήγει η τελευταία έκθεση της Airbus, που αφορά στις μελλοντικές εξελίξεις στην παγκόσμια αεροπορική αγορά. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το «2018-2037 Global Market Forecast» της Airbus, μεγάλη ζήτηση θα υπάρξει από τον κινεζικό δράκο για επιβατηγά αεροσκάφη μονού διαδρόμου, αλλά σημαντικά είναι και τα νούμερα για επιβατηγά αεροσκάφη ευρείας ατράκτου, καθώς εκτιμάται πως για τις ανάγκες της κινεζικής αεροπορικής αγοράς θα χρειαστούν 240 αεροσκάφη Α350 αλλά και 130 αεροσκάφη Α350-1000 καθώς και Α380.

Σχολιάζοντας τα συμπεράσματα της έκθεσης ο Christian Scherer, Airbus Chief Commercial Officer, δήλωσε πως «η Κίνα είναι μία από τις ισχυρότερες κινητήριες δυνάμεις ανάπτυξης των παγκόσμιων αεροπορικών μεταφορών» και κατά τον κ. Schener η Κίνα «θα καταστεί η μεγαλύτερη αεροπορική αγορά στον κόσμο στο εγγύς μέλλον». Η εκτίμηση της Airbus είναι πως η κινεζική αεροπορική αγορά θα καταγράψει ρυθμούς ανάπτυξης άνω του 6%, σημαντικά υψηλότερους σε σχέση με τον παγκόσμιο μέσο όρο.

Ισχυρή ώθηση στην ανάπτυξη της αεροπορικής αγοράς του κινεζικού γίγαντα δίνει η βελτίωση του βιοτικού επιπέδου και η συνακόλουθη αύξηση της ιδιωτικής κατανάλωσης, κυρίως από την μεσαία τάξη, η οποία σήμερα αριθμεί περί τους 550 εκ. πολίτες, ενώ το 2037 εκτιμάται πως θα έχει αγγίξει τους 1,15 δις.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.