Μία νέας γενιάς LNG carrier για την Sovcomflot

Μία νέας γενιάς LNG carrier για την Sovcomflot

235
Μία νέας γενιάς LNG carrier για την Sovcomflot

Ο ρωσικός πετρελαϊκός κολοσσός Sovcomflot ανακοίνωσε ότι σύναψε συμφωνία με τρεις ευρωπαϊκές τράπεζες (ING Bank N.V., KfW IPEX-Bank GmbH και Crédit Agricole Corporate and Investment Bank) για δάνειο ύψους $149 εκατ.

Το δάνειο έχει χρονική διάρκεια έως 10 έτη και θα χρησιμοποιηθεί για την χρηματοδότηση της ναυπήγησης μίας νέας γενιάς LNG carriers, κατηγορίας Altlanticmax με χωρητικότητα 174.000 κυβικών μέτρων. Το πλοίο θα διαθέτει slow-speed tri-fuel X-DF diesel engine, ενώ μόλις ναυπηγηθεί πρόκειται να χρονοναυλωθεί από την Total Group, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η Sovcomflot.

Ο Senior Executive Vice-President και CFO της Sovcomflot, κ. Nikolay Kolesnikov, επεσήμανε ότι το παραπάνω δάνειο αποτελεί το πέμπτο που λαμβάνει ο ρωσικός κολοσσός εντός του 2018, γεγονός που ενισχύει την ρευστότητα της εταιρείας και την καθιστά ικανή να ανταποκρίνεται στις συνεχείς διεθνείς οικονομικές και εμπορικές προκλήσεις.

Φωτό: Sovcomflot

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.