Θύμα κυβερνοεπίθεσης μεγάλο ναυπηγείο στην Αυστραλία

Θύμα κυβερνοεπίθεσης μεγάλο ναυπηγείο στην Αυστραλία

227
Θύμα κυβερνοεπίθεσης μεγάλο ναυπηγείο στην Αυστραλία

Οι έρευνες για την πρόσφατη κυβερνοεπίθεση στα αυστραλιανά ναυπηγεία Αustal θα μπορούσαν να διαρκέσουν αρκετά χρόνια, εξήγησε στο Reuters ο επικεφαλής του Australian Cyber Security Centre, απαντώντας ουσιαστικά σε δημοσιεύματα τοπικών μέσων που ανέφεραν ότι η επίθεση προήλθε από το Ιράν.

Η εν λόγω ηλεκτρονική παραβίαση είχε σαν στόχο να αποκτήσει πρόσβαση σε στοιχεία αναφορικά με τον σχεδιασμό πλοίων καθώς επίσης και σε προσωπικά στοιχεία (e-mail, τηλέφωνα) υπαλλήλων της, όπως είχε ενημερώσει σχετικά η ναυπηγική εταιρεία νωρίτερα μέσα στο μήνα.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος της ιρανικής πρεσβείας στην Καμπέρα είχε σπεύσει να διαψεύσει μέσω του Reuters την εμπλοκή της Τεχεράνης στην κυβερνοεπίθεση. Να σημειωθεί τέλος ότι η Austal έχει αναλάβει την ναυπήγηση πλοίων του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, ωστόσο η Austal USA δεν επηρεάστηκε από την κυβερνοεπίθεση.

Φωτό: Austal

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.