Μία νέα εξέλιξη στις ταξινομήσεις πλοίων

Μία νέα εξέλιξη στις ταξινομήσεις πλοίων

175
Μία νέα εξέλιξη στις ταξινομήσεις πλοίων

Ο νηογνώμονας Bureau Veritas και οι εταιρείες Naval Group και Dassault Systèmes ανακοίνωσαν ότι για πρώτη φορά εφαρμόστηκε μια διαδικασία 3D ταξινόμησης σε ένα πολεμικό πλοίο. Αυτό αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός στο κομμάτι της ανασκόπησης του σχεδιασμού και της μοντελοποίησης που απαιτείται για τη λήψη έγκρισης από τους νηογνώμονες για τα σχέδια και την κατασκευή νέων πλοίων, καθώς και στον ψηφιακό μετασχηματισμό της ναυτιλιακής βιομηχανίας.

Η συγκεκριμένη συνεργασία για την ανάπτυξη της ιδέας της τρισδιάστατης ταξινόμησης συνδυάζει την εξειδίκευση του Bureau Veritas σε δοκιμές, επιθεωρήσεις και πιστοποίησεις, της Naval Group στο σχεδιασμό και την κατασκευή στρατιωτικών πλοίων υψηλής τεχνολογίας και της Dassault Systèmes στο λογισμικό 3D σχεδίασης, στις 3D ψηφιακές μακέτες και σε λύσεις διαχείρισης κύκλου ζωής προϊόντων.

Η διαδικασία τρισδιάστατης ταξινόμησης αναπτύχθηκε με την πλατφόρμα 3DEXPERIENCE της Dassault Systèmes. Χρησιμοποιεί ένα 3D μοντέλο για να επιτρέψει την ανταλλαγή ψηφιακών πληροφοριών, να βελτιώσει τη συνεργασία και να μειώσει τον αριθμό των επαναλήψεων που απαιτούνται στη διαδικασία αναθεώρησης του σχεδιασμού προκειμένου να λάβει έγκριση ένα σχέδιο. Όλα τα σχόλια και οι επαναλήψεις μπορούν να παρακολουθούνται, να διορθώνονται και να ελέγχονται σε πραγματικό χρόνο.

Το τρισδιάστατο μοντέλο ενσωματώνει πλήρως τη σειρά εργαλείων λογισμικού μοντελοποίησης και υπολογισμών του Bureau Veritas. Ο Bureau Veritas μπορεί να προχωρήσει στην ταξινόμηση βάσει του 3D μοντέλου του πλοίου και η Naval Group μπορεί τελικώς να αυξήσει τις δυνατότητες των προϊόντων της και να βελτιώσει την ανταγωνιστικότητά της μέσω πιο καινοτόμων διαδικασιών.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.