Αυστηρότεροι κανονισμοί για τη ναυσιπλοΐα στα νορβηγικά φιόρδ

Αυστηρότεροι κανονισμοί για τη ναυσιπλοΐα στα νορβηγικά φιόρδ

153
Αυστηρότεροι κανονισμοί για τη ναυσιπλοΐα στα νορβηγικά φιόρδ

Αυστηρότερους περιβαλλοντικούς κανονισμούς για τα πλοία που διασχίζουν τα νορβηγικά φιόρδ προτείνει η Ναυτιλιακή Αρχή της Νορβηγίας (NMA) με στόχο να περιορίσει όσο το δυνατόν περισσότερο τις εκπομπές αέριων ρύπων από τα πλοία αλλά και τις απορρίψεις αποβλήτων τους.

Τον περασμένο Ιούνιο, η NMA είχε προτείνει, μεταξύ άλλων, αυστηρές απαιτήσεις για την περιεκτικότητα θείου στα καύσιμα και τις εκπομπές οξειδίων του αζώτου από τα πλοία καθώς την απαγόρευση απορρίψεων αποβλήτων από τα πλοία εκείνα που διέρχονται από τα φιόρδ Nærøyfjord, Aurlandsfjord, Geirangerfjord, Sunnylvsfjord και Tafjord.

Ωστόσο η NMA επανέρχεται σήμερα με νέες προτάσεις ακόμα πιο αυστηρές, προτείνοντας συγκεκριμένα τα καύσιμα που καταναλώνονται από τα πλοία που διασχίζουν τα νορβηγικά φιόρδ να έχουν ανώτατο όριο περιεκτικότητας 0,10% σε θείο, με αποτέλεσμα να απαγορεύεται η χρήση HFO (Heavy Fuel Oil). Επιπλέον, προτείνεται η απαγόρευση της χρήσης συστημάτων καθαρισμού καυσαερίων (scrubbers) από τα πλοία όταν πλέουν στα φιόρδ.

Μέσα στις νέες προτάσεις της NMA συμπεριλαμβάνεται η απαγόρευση της καύσης των αποβλήτων επί των πλοίων όταν εκείνα διασχίζουν τα νορβηγικά φιόρδ.

Φωτό: Sjøfartsdirektoratet Norwegian Maritime Authority

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.