Περιήγηση στο κρουαζιερόπλοιο «Costa Luminosa» (φωτό)

Περιήγηση στο κρουαζιερόπλοιο «Costa Luminosa» (φωτό)

456
Περιήγηση στο κρουαζιερόπλοιο «Costa Luminosa» (φωτό)

Μία εντυπωσιακή παρουσίαση πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2018 στο κρουαζιερόπλοιο «Costa Luminosa», από εκπροσώπους της Costa Cruises σε συνεργασία με την Cruiseway Travel, η οποία αποτελεί αποκλειστική αντιπρόσωπο της Costa Cruises στην Ελλάδα.

Στο πλαίσιο της σημερινής παρουσίασης του «Costa Luminosa», στην οποία παρευρέθηκαν και τα Ναυτικά Χρονικά και η οποία πραγματοποιήθηκε στο επιβατικό σταθμό κρουαζιέρας στην ακτή Ξαβερίου, στον Πειραιά, ο κ. Alessandro Bottaro, διευθυντής πωλήσεων και μάρκετινγκ της Costa Cruises στην περιοχή της Μεσογείου, του Ην. Βασιλείου, της Ανατ. Ευρώπης, της Αφρικής και της Μ. Ανατολής, ανέφερε ότι φέτος η Costa Cruises κλείνει τα 70 χρόνια λειτουργίας, προσθέτοντας ότι η αγορά της κρουαζιέρας καταγράφει ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια.

Ο κ. Alessandro Bottaro, διευθυντής πωλήσεων και μάρκετινγκ της Costa Cruises.
Ο κ. Alessandro Bottaro, διευθυντής πωλήσεων και μάρκετινγκ της Costa Cruises στην περιοχή της Μεσογείου, του Ην. Βασιλείου, της Ανατ. Ευρώπης, της Αφρικής και της Μ. Ανατολής.

Όπως επεσήμανε ο κ. Bottaro, βασιζόμενος σε στοιχεία της CLIA, σε παγκόσμιο επίπεδο η επιβατική κίνηση κρουαζιέρας αυξάνεται σε ετήσια βάση κατά 5%. Το 2019 εκτιμάται ότι η ζήτηση για κρουαζιέρα θα ανέλθει σε 28,6 εκατ. επιβάτες, ενώ το 2020 σε 30,8 εκατ. Σε ό,τι αφορά την ευρωπαϊκή αγορά, η επιβατική κίνηση σημειώνει αύξηση κατά 4,6% με τη ζήτηση για κρουαζιέρα να αναμένεται να φτάσει τους 8 εκατ. επιβάτες το 2020. Το 2017 εκτιμάται ότι ταξίδεψαν μέσω κρουαζιέρας στην Ευρώπη 18.000 Έλληνες.

Ο κ. Bottaro τόνισε επίσης την αναπτυξιακή πορεία της Costa Cruises η οποία στηρίζεται, μεταξύ άλλων, στις επενδύσεις που πραγματοποιεί, στην παροχή υπηρεσιών υψηλής ποιότητας στους επιβάτες, στην κοινωνική και περιβαλλοντική ευθύνη της καθώς και στην χρήση καινοτόμων ψηφιακών εργαλείων για την καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού της. Δεν παρέλειψε επίσης να αναφέρει την στρατηγική της εταιρείας προς ανανέωση του στόλου της, μέσα από ναυπηγήσεις πλοίων και εργασίες ανακαίνισης σε ήδη υπάρχοντα πλοία, όπως το «Costa Victoria».

Το πολυτελές κρουαζιερόπλοιο «Costa Luminosa», το οποίο ανήκει στην εταιρεία Costa Cruises του ομίλου Carnival, θα αναχωρεί σε εβδομαδιαία βάση από την Τρίτη 9 Οκτωβρίου μέχρι και τις 18 Δεκεμβρίου από τον Πειραιά προσφέροντας κρουαζιέρες στην Αδριατική θάλασσα και τις Δαλματικές ακτές φτάνοντας μέχρι την Βενετία. Η συγκεκριμένη κρουαζιέρα, διάρκειας 7/8 ημερών, ξεκινά από το λιμένα του Πειραιά και πραγματοποιεί στάσεις σε Κατάκολο, Κότορ, Σπλιτ, Βενετία, Μπάρι, καταλήγοντας και πάλι στον Πειραιά.

Μέσω της κρουαζιέρας δίνεται η ευκαιρία στο ελληνικό επιβατικό κοινό να γνωρίσει το Κότορ το οποίο βρίσκεται σε έναν από τους πιο όμορφους θαλάσσιους κόλπους του Μαυροβουνίου και της Μεσογείου και το Σπλιτ, το δεύτερο κυριότερο λιμάνι της Κροατίας. Οι επιβάτες θα έχουν τη δυνατότητα να επισκεφθούν την Βενετία, σύμβολο γοητείας και ευγένειας, αλλά και το Μπάρι, την πρωτεύουσα της Απουλίας, το οποίο αποτελεί έναν σημαντικό τουριστικό προορισμό και εμπορικό λιμάνι στις ακτές της Αδριατικής.

 Luminosa 2

Η κρουαζιέρα είναι έτσι σχεδιασμένη ώστε να δίνει την τελευταία μέρα εν πλω παρέχοντας στον επιβάτη τη δυνατότητα να απολαύσει τις υπηρεσίες του κρουαζιερόπλοιου.

Το «Costa Luminosa» διαθέτει 12 καταστρώματα και 1.130 καμπίνες, οι οποίες χωρίζονται σε εξωτερικές καμπίνες με μπαλκόνι, σε εξωτερικές καμπίνες με παράθυρο, σε εσωτερικές καμπίνες, αλλά και σε σουίτες.

Το πολυτελές κρουαζιερόπλοιο διαθέτει, μεταξύ άλλων, θέατρο χωρητικότητας 800 ατόμων, στο οποίο δίνονται διαφορετικές παραστάσεις καθημερινά, δύο φορές ημερησίως. Επίσης διαθέτει 4D κινηματογράφο, τρία piano bars, εστιατόρια, καζίνο, ντισκοτέκ, δανειστική βιβλιοθήκη, γυμναστήριο, πισίνα, spa, σάουνα, εκκλησία, παιδότοπο κ.ά.

Teatro Phoenix
Teatro Phoenix

Το «Costa Luminosa», χωρητικότητας 92.700 gt, έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει 2.826 επιβάτες. Διαθέτει μήκος 294 μ., πλάτος 32,3 μ., ενώ η μέγιστη ταχύτητά του φτάνει τους 22,6 κόμβος. Ναυπηγήθηκε το 2009 από τα ιταλικά ναυπηγεία Fincantieri, έναντι 540 εκατ. ευρώ.

Να σημειωθεί ότι από τα 1.200 άτομα που ταξίδεψαν συνολικά με την Costa Cruises από Ελλάδα το 2017, τα 450 ταξίδεψαν με το «Costa Luminosa» την ίδια περίοδο πέρυσι από Πειραιά.

Φωτό: Ναυτικά Χρονικά

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.