Μια σημαντική διάκριση για το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος

Μια σημαντική διάκριση για το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος

159
Μια σημαντική διάκριση για το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος

Σε τελετή που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου, 2018, στη Γερμανία, το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), τιμήθηκε με το πρώτο βραβείο European Garden 2018- 2019, στην κατηγορία καινοτόμου σύγχρονου σχεδιασμού πάρκου ή κήπου.

Τα European Garden Awards (Ευρωπαϊκά Βραβεία Κήπων) δίνονται κάθε χρόνο από το 2010 από το European Garden Heritage Network (EGHN) και έχουν σκοπό να ενισχύσουν την ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με θέματα που αφορούν στην πολιτιστική κληρονομιά των κήπων και των τοπίων της Ευρώπης, να προωθήσουν τη σύγχρονη κηπουρική, καθώς και να υποστηρίξουν τη διεθνή συνεργασία και ανταλλαγή εμπειριών.

Το European Garden Award 2018/2019 αποτελεί μια ξεχωριστή διάκριση για το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος αφού για πρώτη φορά βραβεύεται πάρκο στην Ελλάδα. Η διεθνής αναγνώριση του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος έρχεται να προστεθεί σε μία σειρά από βραβεία που έχει λάβει το ΚΠΙΣΝ, ως σύμβολο περιβαλλοντικής βιωσιμότητας και καινοτομίας, όπως, μεταξύ άλλων, η πλατινένια Πιστοποίηση LEED ως Πράσινο Κτίριο, που αποτελεί την υψηλότερη δυνατή διάκριση για περιβαλλοντικά και βιώσιμα κτίρια. Πιο πρόσφατα, το ΚΠΙΣΝ τιμήθηκε με το βραβείο European Solar Prize 2017, στην κατηγορία Ηλιακής Αρχιτεκτονικής και Πολεοδομίας.

Ο σχεδιασμός, η κατασκευή και ο πλήρης εξοπλισμός του ΚΠΙΣΝ αποτελεί τη μεγαλύτερη μεμονωμένη δωρεά ΙΣΝ. Τον Φεβρουάριο του 2017, με την ολοκλήρωση της κατασκευής, το ΙΣΝ παρέδωσε το ΚΠΙΣΝ στην Ελληνική Πολιτεία, τον νόμιμο ιδιοκτήτη του έργου. Παράλληλα, το ΙΣΝ ανακοίνωσε τη δέσμευσή του να συνεχίζει να υποστηρίζει έμπρακτα το ΚΠΙΣΝ για πέντε χρόνια, με δωρεές ύψους έως €50 εκατομμυρίων για τη διοργάνωση δωρεάν εκδηλώσεων και την κάλυψη λειτουργικών εξόδων.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.