Προς αναβολή η σιδηροδρομική γραμμή Μαλαισίας – Σιγκαπούρης

Προς αναβολή η σιδηροδρομική γραμμή Μαλαισίας – Σιγκαπούρης

61
Προς αναβολή η σιδηροδρομική γραμμή Μαλαισίας – Σιγκαπούρης

Αναβολή παίρνει για δύο χρόνια η κατασκευή της σιδηροδρομικής γραμμής υψηλών ταχυτήτων μεταξύ Μαλαισίας και Σιγκαπούρης, σύμφωνα με ανακοίνωση των κυβερνήσεων των δύο κρατών.

Το έργο αξίας $17 δις δεν θα ακυρώθει όπως αρχικά είχε προτείνει ο πρωθυπουργός της Μαλαισίας, κ. Mahathir Mohamad μετά την εκλογή του, καθώς το έργο, το οποίο είχε προτείνει ο προκάτοχός του, κ. Najib Razak, δεν θεωρούσε πως είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την χώρα.

Εφόσον οι εργασίες για την κατασκευή της σιδηροδρομικής γραμμής ξεκινήσουν τον Μάιο του 2020 όπως προβλέπεται, τότε εκτιμάται ότι ο νέος σιδηρόδρομος θα τεθεί σε λειτουργία εντός του 2031.

Η αρχική συμφωνία για την σιδηροδρομική γραμμή είχε υπογραφεί το 2013 μεταξύ του τότε πρωθυπουργού της Μαλαισίας, κ. Razak και του πρωθυπουργού της Σιγκαπούρης, κ. Lee Hsien Loong, αποτελώντας την αρχή μιας νέας τάξης πραγμάτων στις σχέσεις των δύο χωρών οι οποίες από το 1965 είναι τεταμένες.

Με την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου εκτιμάται ότι θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίες, ενώ θα προσελκύσει πληθώρα επενδύσεων. Επίσης η απόσταση μεταξύ Μαλαισίας και Σιγκαπούρης θα καλύπτεται μέσα σε μόλις 90 λεπτά, συγκριτικά με σήμερα που η σύνδεση των δύο χωρών γίνεται με λεωφορείο (5 ώρες) ή αεροπορικώς (1 ώρα).

Η κρατική China Railway Engineering Cooperation, όπως και κορεατικές, ιαπωνικές αλλά και ευρωπαϊκές εταιρείες στον χώρο των σιδηροδρομικών μεταφορών έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον τους προκειμένου να συμμετέχουν στο συγκεκριμένο project.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.