Σε τρία πλοία της ποντοπόρου ναυτιλίας υψώνεται η ελληνική σημαία

Σε τρία πλοία της ποντοπόρου ναυτιλίας υψώνεται η ελληνική σημαία

696
Σε τρία πλοία της ποντοπόρου ναυτιλίας υψώνεται η ελληνική σημαία

Η ελληνική σημαία θα υψωθεί σε τρία πλοία του εμπορικού ναυτικού και συγκεκριμένα σε δυο δεξαμενόπλοια και σε ένα φορτηγό.

Πρόκειται για το δεξαμενόπλοιο «ARCTURUS VOYAGER» που θα νηολογηθεί με το όνομα «MARAN ARCTURUS», το οποίο ανήκει στην εταιρεία “ AQUARIUM SHIPHOLDING INC”, και εκπροσωπείται στην Ελλάδα από τη “MARAN TANKERS MANAGEMENT INC”.

Επίσης ελληνική σημαία θα υψωθεί στο δεξαμενόπλοιο που ναυπηγείται στην Ιαπωνία και πρόκειται να νηολογηθεί με το όνομα “PATRIOTIC”. To πλοίο θα ανήκει στην εταιρεία “ADMIRAL MARINE CO. S.A”που εδρεύει στον Παναμά και εκπροσωπείται στην Ελλάδα από την “NEREUS SHIPPING S.A”.

Ελληνική σημαία θα φέρει επίσης το φορτηγό πλοίο “EVIACEMENT” , το οποίο ανήκει στην εταιρεία «ΝΤΟΜΕΛΑΝΤ ΝΑΥΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ».

Την απόφαση υπογράφουν οι υπουργοί Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Γιάννης Δραγασάκης, Οικονομικών κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Φώτης Κουβέλης.

Σημειώνεται ότι η ενίσχυση της ποντοπόρου ναυτιλίας, η προσέλκυση πλοίων στο εθνικό νηολόγιο καθώς επίσης και ναυτιλιακών επιχειρήσεων στη χώρα αποτελεί στρατηγική προτεραιότητα για το ΥΝΑΝΠ σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου. Η Ελληνική Πολιτεία, αναγνωρίζοντας τη συνεισφορά της ναυτιλίας στην εθνική οικονομία αλλά και σε κοινωνικό επίπεδο, υποστηρίζει σε σταθερή βάση τις ναυτιλιακές δραστηριότητες μέσα από ένα συνεκτικό θεσμικό πλαίσιο θετικών μέτρων, που στοχεύει στην διασφάλιση της ανταγωνιστικής θέσης του ναυτιλιακού τομέα διεθνώς.

Από την αρχή του έτους 2018 έχουν εγγραφεί στο ελληνικό νηολόγιο (σύμφωνα με τις διατάξεις άρθρου 13 του ν.δ. 2687/53) 19 πλοία συνολικής χωρητικότητας 1.406.929 κοχ.

Φωτό: Ναυτικά Χρονικά

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.