Χείρα βοηθείας Κίνας σε Αφρική

Χείρα βοηθείας Κίνας σε Αφρική

77
Χείρα βοηθείας Κίνας σε Αφρική

Κίνα και Αφρική αναμένεται να συσφίξουν περαιτέρω τις σχέσεις τους σε εμπορικό και οικονομικό επίπεδο, όπως διαμήνυσε ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ την Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της τελετής έναρξης του «Beijing Summit of the Forum on China-Africa Cooperation 2018», ο Κινέζος πρόεδρος ανακοίνωσε ότι ο ασιατικός γίγαντας αποσκοπεί στην εφαρμογή οκτώ νέων πρωτοβουλιών σε συνεργασία με αφρικανικές χώρες. Οι δράσεις αυτές θα προωθήσουν την περαιτέρω συνεργασία Κίνας-Αφρικής σε τομείς όπως το εμπόριο, η βιομηχανία, οι υποδομές, αλλά και η «πράσινη» ανάπτυξη.

Όπως επεσήμανε ο Κινέζος πρόεδρος, η Κίνα θα συνεργαστεί στενά με την Αφρικανική Ένωση προκειμένου να αναπτυχθεί ένα σχέδιο σύμφωνα με το οποίο κινεζικές εταιρείες θα συμμετέχουν ενεργά στην βελτίωση του δικτύου υποδομών σε χώρες της Αφρικής. Να σημειωθεί ότι η Αφρικανική Ένωση είναι ένας οργανισμός στον οποίο συμμετέχουν όλα τα αφρικανικά κράτη και αποσκοπεί στην πολιτική και οικονομική αναγέννηση της Αφρικής.

Σε ό,τι αφορά το διμερές εμπόριο, ο Σι Τζινπίνγκ δεσμεύτηκε ότι η Κίνα θα αυξήσει τις εισαγωγές από την Αφρική, ενώ σχετικά με την πράσινη ανάπτυξη ο ασιατικός γίγαντας αναμένεται να προωθήσει 50 projects με σκοπό την προστασία του περιβάλλοντος, των ωκεανών και της πανίδας στην «Μαύρη Ήπειρο».

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.