Αιθάνιο: το νέο ναυτιλιακό καύσιμο που κερδίζει συνεχώς έδαφος

Αιθάνιο: το νέο ναυτιλιακό καύσιμο που κερδίζει συνεχώς έδαφος

278
Αιθάνιο: το νέο ναυτιλιακό καύσιμο που κερδίζει συνεχώς έδαφος

Διευρύνοντας συνεχώς τις προοπτικές σε ό,τι αφορά τα καθαρότερα καύσιμα, ο νηογνώμονας ABS συμμετείχε στην πρώτη επιτυχημένη μετατροπή ενός πετρελαιοκινητήρα χαμηλών ταχυτήτων, σε κινητήρα που καταναλώνει καύσιμο αιθάνιο.

Η εταιρεία Navigator Gas, σε συνεργασία με το ναυλωτή Borealis, την εταιρεία κατασκευής κινητήρων MAN Energy Solutions, τον προμηθευτή συστημάτων φορτίου και συστημάτων τροφοδοσίας αερίου TGE και τον ABS, ολοκλήρωσε με επιτυχία την μετατροπή της κύριας μηχανής του πλοίου Navigator Aurora ώστε να καταναλώνει αντί για καύσιμο LNG, καύσιμο αιθάνιο. Το χωρητικότητας 35.000 cbm πλοίο μεταφοράς αιθυλενίου/υγραερίου, το οποίο παραδόθηκε τον Αύγουστο του 2016, διαθέτει πλέον μια κύρια μηχανή διπλού καυσίμου τύπου 6S50ME-C-GIE η οποία χρησιμοποιεί βαρύ μαζούτ (HFO) και αιθάνιο ως καύσιμα.

Αφού ολοκληρώθηκε η διαδικασία της μετατροπής, η οποία διήρκεσε 15 μέρες, στη συνέχεια πραγματοποιήθηκαν δοκιμές για την απόδοση και τις εκπομπές του κινητήρα, οι οποίες ήταν επιτυχείς και απέδειξαν ότι οι επιδόσεις ισχύος και οι εκπομπές ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις του νηογνώμονα και του κανονιστικού πλαισίου.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.