Μεγάλες καθυστερήσεις στις αποστολές βραζιλιάνικου καφέ

Μεγάλες καθυστερήσεις στις αποστολές βραζιλιάνικου καφέ

54
Μεγάλες καθυστερήσεις στις αποστολές βραζιλιάνικου καφέ

Οι εξαγωγείς καφέ της Βραζιλίας αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα στην προσπάθειά τους να αποστείλουν τις τεράστιες ποσότητες του εμπορεύματος τους το οποίο προήλθε από μια πολύ καλή παραγωγική χρονιά, δημιουργώντας έτσι σημαντικές καθυστερήσεις στην προσφορά παγκοσμίως.

Ωστόσο η αυξημένη προσφορά καφέ στις χώρες με την υψηλότερη κατανάλωση εκτιμάται ότι θα περιορίσει το πρόβλημα βραχυπρόθεσμα. Από την άλλη πλευρά, οι αυξημένες σοδειές της μεγαλύτερης σε πληθυσμό χώρας της Λατινικής Αμερικής, φαίνεται να μην επηρεάζουν σημαντικά τις τιμές καφέ, οι οποίες εξακολουθούν να κινούνται στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 12 μηνών.

Εκτιμάται ότι φέτος η παραγωγή καφέ της Βραζιλίας θα ανέλθει σε 60 εκατ. σακιά των 60 κιλών συγκριτικά με τα 45 εκατ. του προηγούμενου έτους. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι ενώ υπό κανονικές συνθήκες οι Βραζιλιάνοι εξαγωγείς κάνουν κράτηση στα containerships μία με δύο εβδομάδες πριν για την μεταφορά του εμπορεύματός τους, πλέον θα πρέπει να αναμένουν μέχρι και οχτώ εβδομάδες.

Όπως αναφέρει το Reuters, οι καθυστερήσεις στις αποστολές βραζιλιάνικου καφέ ακολουθούν την μείωση των εισαγωγών από τις ΗΠΑ κατά 6,6% κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους.

Τέλος η Ένωση Εξαγωγέων Καφέ της Βραζιλίας, Cecafé, αναφέρει στην τελευταία της έκθεση ότι οι εξαγωγές τον Ιούλιο αυξήθηκαν κατά 28% συγκριτικά με τον αντίστοιχο μήνα πέρσι ενώ η αύξηση αυτή θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερη αν δεν υπήρχε η δύσκολη αυτή κατάσταση στα λιμάνια.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.