Ασφαλείς όλοι οι επιβάτες του «Ελ. Βενιζέλος» μετά από πυρκαγιά εν πλω

Ασφαλείς όλοι οι επιβάτες του «Ελ. Βενιζέλος» μετά από πυρκαγιά εν πλω

706
Ασφαλείς όλοι οι επιβάτες του «Ελ. Βενιζέλος» μετά από πυρκαγιά εν πλω

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα με ασφάλεια η αποβίβαση όλων των επιβατών του πλοίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» στον Πειραιά, μετά από ολονύχτιο θρίλερ καθώς στο γκαράζ του επιβατηγού και οχηματαγωγού εκδηλώθηκε φωτιά εν πλω. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε από αδιευκρίνιστη έως τώρα και ενώ το πλοίο έπλεε 8 ναυτικά μίλια ανοιχτά της νησίδας του Αγ. Γεωργίου.

Στην επιχείρηση της πλήρους κατάσβεσης της φωτιάς συμμετέχουν δέκα οχήματα με 48 πυροσβέστες και δύο ομάδες της ΕΜΑΚ.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ ο καπνός στο πλοίο είναι ελάχιστος και η επιχείρηση επικεντρώνεται στο να κριθεί εάν υπάρχει δυνατότητα να ανοίξει ο καταπέλτης των οχημάτων.

Πολλοί από τους επιβάτες με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας αναμένεται να καταλύσουν σε ξενοδοχεία, ενώ το δρομολόγιο του Ελευθέριος Βενιζέλος θα γίνει αργότερα σήμερα το πρωί από άλλο πλοίο που θα το αντικαταστήσει.

Να σημειωθεί ότι ο πλοίαρχος του «Ελ. Βενιζέλος» ενημέρωσε αμέσως για το συμβάν τον θάλαμο επιχειρήσεων του ΥΝΑΝΠ. Άμεσα σήμανε συναγερμός στο Κέντρο Επιχειρήσεων Έρευνας και Διάσωσης, ενώ κοντά στο Ελευθέριος Βενιζέλος κατά τη διάρκεια του συμβάντος έσπευσαν εννέα πλωτά του λιμενικού σώματος, ρυμουλκά, ένα φορτηγό και τρία επιβατηγά πλοία.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριος Σαντορινιός τόνισε πως: «Η διαδικασία αποβίβασης των επιβατών του πλοίου “Ελευθέριος Βενιζέλος” ολοκληρώθηκε με επιτυχία, χωρίς προβλήματα και τραυματισμούς, μετά τη συντονισμένη επιχείρηση του λιμενικού σώματος, της πυροσβεστικής υπηρεσίας και του ΕΚΑΒ». Ο ίδιος προσέθεσε, επίσης, ότι: «Αυτή τη στιγμή προχωράμε στην προσπάθεια πλήρους κατάσβεσης της φωτιάς και στη συνέχεια θα ακολουθήσει έρευνα για τα αίτια που την προκάλεσαν».

Φωτό: ΑΠΕ ΜΠΕ/Ορέστης Παναγιώτου

 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.