Απογοήτευση για την οικονομική απόδοση της Ocean Network Express

Απογοήτευση για την οικονομική απόδοση της Ocean Network Express

153
Απογοήτευση για την οικονομική απόδοση της Ocean Network Express

Ζημίες ύψους $120 εκατ. κατέγραψε η νεοσύστατη Ocean Network Express (ONE) το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, επηρεάζοντας δυσμενώς τα οικονομικά αποτελέσματα των εταιρειών εκείνων που την συνθέτουν, δηλαδή της K Line, της NYK και της MOL.

Συγκεκριμένα, η K Line σημείωσε πτώση κατά 26,2% στα έσοδά της κατα τη διάρκεια του δεύτερου τριμήνου του 2018 και λειτουργικές ζημίες της τάξης των $123,4 εκατ.

Στην ανακοίνωσή της η K Line ανέφερε ότι η σύσταση της ONE επηρέασε σημαντικά τη διαμόρφωση των αρνητικών οικονομικών της αποτελεσμάτων, καθώς αρχικά αναμενόταν ότι η ONE θα διαχειριζόταν μεγαλύτερο όγκο φορτίων από εκείνον που τελικά διαχειρίστηκε. Σημαίνοντα ρόλο στην οικονομικά αρνητική εικόνα της ONE διαδραμάτισε και η αύξηση που καταγράφηκε στα κόστη ανεφοδιασμού καυσίμων το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

Ομοίως η NYK σημείωσε μείωση κατά 10,5% στα έσοδά της το δεύτερο τρίμηνο του έτους, συγκριτικά με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2017, ενώ οι λειτουργικές της ζημίες ανήλθαν σε $72,9 εκατ.

Αναφορικά με την MOL τα πράγματα ήταν καλύτερα, καθώς κατέγραψε λειτουργικά κέρδη ύψους $33,2 εκατ., παρά την πτώση κατά 25% στα έσοδά της.

Φωτό: one-line.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.