«Πλώρη» για Αφρική έβαλε η Hapag-Lloyd

«Πλώρη» για Αφρική έβαλε η Hapag-Lloyd

148
«Πλώρη» για Αφρική έβαλε η Hapag-Lloyd

Η Hapag-Lloyd αποτελεί το Νο. 5 στην διεθνή κατάταξη των ναυτιλιακών εταιρειών μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων με μία χωρητικότητα που αγγίζει τα σχεδόν 2,5 εκατ. εμπορευματοκιβώτια (ΤΕU). Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της διαδικασίας συγχώνευσης με την UASC, στόχος της εταιρείας ήταν να εισέλθει στις αγορές της Ασίας και της Αφρικής, όπως είχε αναφερθεί και σε παλαιότερο δημοσίευμα των Ναυτικών Χρονικών. Μάλιστα, ο CEO της Hapag-Lloyd, Rolf Habben Jansen, σε σχετικά πρόσφατες δηλώσεις του είχε σημειώσει ότι «η Αφρική είναι μία αγορά με τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης».

Αυτές οι δυνατότητες είναι που εν τέλει οδήγησαν την διοίκηση της Hapag Lloyd να λάβει την απόφαση και να ανοίξει προ ολίγων ημερών τα δικά της γραφεία στην Τέμα, την πλέον σημαντική πόλη- λιμένα της Γκάνα.

Η Hapag-Lloyd επέλεξε τον λιμένα Τέμα καθώς εκεί εκτελούνται σημαντικά έργα αναβάθμισης των λιμενικών υποδομών, με ορίζοντα ολοκλήρωσης το 2019, τα οποία θα επιτρέψουν την σημαντική αύξηση της διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων από τα 1 στα 3 εκ. TEUs.

Σχολιάζοντας την επιλογή επένδυσης στην αγορά της Γκάνα και της δυτικής Αφρικής, ο Lars Christiansen, Senior Managing Director της Hapag-Lloyd’s Region Middle East, τόνισε ότι: «Η Αφρική βιώνει ισχυρή ανάπτυξη. Για να επωφεληθούμε από αυτήν την ανάπτυξη, είναι σημαντικό για εμάς να ενισχύσουμε την παρουσία μας στην Γκάνα και να έλθουμε πιο κοντά στους τοπικούς πελάτες μας».

Επιδίωξη της Hapag-Lloyd είναι να εντάξει τις οικονομίες και, βεβαίως, τους λιμένες των χωρών τόσο της δυτικής όσο και της ανατολικής Αφρικής με το παγκόσμιο δίκτυό της και τις διεθνείς αγορές.

Να σημειωθεί ότι οι οικονομίες της δυτικής Αφρικής κατά τα δύο τελευταία χρόνια έχουν καταγράψει αύξηση του ΑΕΠ τους κατά μέσο όρο 6%.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ EPA/STEPHEN MORRISON

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.