Ενθαρρυντικά τα στοιχεία για την θαλάσσια ασφάλεια στην Ασία

Ενθαρρυντικά τα στοιχεία για την θαλάσσια ασφάλεια στην Ασία

66
Ενθαρρυντικά τα στοιχεία για την θαλάσσια ασφάλεια στην Ασία

Επτά περιστατικά πειρατικών επιθέσεων και ένοπλων ληστειών σε πλοία καταγράφηκαν τον περασμένο Ιανουάριο στην θαλάσσια περιοχή της Ασίας, σύμφωνα με στοιχεία της ReCaap ISC (Regional Cooperation Agreement on Combating Piracy and Armed Robbery against Ships in Asia Information Sharing Centre).

Ο αριθμός αυτός είναι μειωμένος κατά το ήμισυ σε σχέση με τα στοιχεία του περασμένου Δεκεμβρίου (16 περιστατικά), αλλά και συγκριτικά με τον Ιανουάριο του 2017, μήνας κατά τον οποίον είχαν καταγραφεί 10 περιστατικά πειρατείας και ένοπλης ληστείας.

Αναφορικά με τα περιστατικά του περασμένου Ιανουαρίου, τα έξι αφορούσαν ένοπλες ληστείες, ενώ μόλις ένα πειρατική επίθεση σε πλοίο.

Από τα επτά συνολικά περιστατικά τα δύο ήταν αποτυχημένες προσπάθειες, ενώ θετικό σημάδι αποτελεί το γεγονός ότι τον ίδιο μήνα δεν καταγράφηκαν περιστατικά ομηρίας ναυτικών στις θάλασσες της Sulu και της Celebes, όπως συνέβαινε παλιότερα, ούτε παρατηρήθηκε κλοπή φορτίου σε πλοία από επίδοξους ληστές.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.