Η Διώρυγα του Παναμά ετοιμάζεται να υποδεχτεί έναν μεγάλο αριθμό LNG πλοίων

Η Διώρυγα του Παναμά ετοιμάζεται να υποδεχτεί έναν μεγάλο αριθμό LNG πλοίων

190
Η Διώρυγα του Παναμά ετοιμάζεται να υποδεχτεί έναν μεγάλο αριθμό LNG πλοίων

Αύξηση κατά 50% εκτιμάται ότι θα καταγραφεί στον αριθμό των πλοίων μεταφοράς LNG που διέρχονται από τη διώρυγα του Παναμά μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2018, συγκριτικά με σήμερα. Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters η αυξημένη διακίνηση οφείλεται στην αύξηση των εξαγωγών LNG από τις ΗΠΑ. Ο κ. Jorge Quijano, επικεφαλής της Αρχής της Διώρυγας του Παναμά εκτιμά ότι η παγκόσμια ζήτηση για LNG θα ωθήσει μεγάλο αριθμό πλοίων να διέλθουν από τη συγκεκριμένη Διώρυγα.

Το τελευταίο τρίμηνο του 2017 ο αριθμός των πλοίων μεταφοράς LNG που διέσχισε τη Διώρυγα του Παναμά ήταν 60. Η πλειονότητα των συγκεκριμένων πλοίων προσεγγίζει λιμένες των ΗΠΑ για να φορτώσει LNG έχοντας ως προορισμό τις ακτές του Μεξικού από την πλευρά του Ειρηνικού ή χώρες της Νότιας Αμερικής.

Ο κ. Quijano επεσήμανε ότι παρά το γεγονός ότι είχαν προσωρινά μειωθεί οι εξαγωγές αμερικανικού LNG λόγω του τυφώνα Χάρβεϊ που έπληξε το Τέξας και τη Λουιζιάνα τον περασμένο Σεπτέμβριο, ωστόσο εκτιμάται ότι οι εξαγωγές από τις ΗΠΑ άγγιξαν τους 18 εκατ. τόνους το περασμένο έτος, αριθμός φαινόμενο εάν αναλογιστεί κανείς ότι το 2015 οι αντίστοιχες εξαγωγές ήταν λιγότερο από 2 εκατ. τόνους.

Φωτό: micanaldepanama.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.