Ψηφιακές λύσεις στον τομέα βαφής των πλοίων

    155
    Ψηφιακές λύσεις στον τομέα βαφής των πλοίων
    fgeanafnas

    Η εταιρεία Jotun χρησιμοποιεί την πλατφόρμα Veracity του DNV GL για να συνδυάσει εξωτερικά δεδομένα και δεδομένα βιομηχανικής ιδιοκτησίας προκειμένου να βελτιστοποιήσει την παράδοση των ναυτιλιακών χρωμάτων της στα λιμάνια.

    Η πλατφόρμα Veracity δημιουργεί ένα οικοσύστημα στο οποίο οι χρήστες μπορούν να μοιράζονται με ασφάλεια δεδομένα και να τα συνδέουν με άλλα σύνολα δεδομένων εγγυημένης ποιότητας, προκειμένου να αποκομίσουν μεγαλύτερη αξία. Στην περίπτωση αυτή, η Jotun χρησιμοποιεί τα δεδομένα των Estimated Time of Arrival (ETA) για να εξασφαλίσει ότι έχει τη σωστή ποσότητα προϊόντος στη σωστή θέση.

    Ο κ.Bjørn Tore Markussen, Διευθύνων Σύμβουλος της πλατφόρμας Veracity στον DNV GL αναφέρει: «Η Jotun έχει αναγνωρίσει ότι ακόμη και μη ψηφιακά προϊόντα όπως τα χρώματα, μπορούν να επωφεληθούν από ψηφιακές λύσεις και αυτό είναι ένα παράδειγμα του πώς η πλατφόρμα Veracity δεν είναι απλώς μια πλατφόρμα δεδομένων αλλά και ένας χώρος συνεργασίας.»

    Τα πλοία χρησιμοποιούν εδώ και καιρό το Automatic Identification System (AIS) για να αναφέρουν την θέση τους, όμως μια ομάδα από το DNV GL χρησιμοποίησε αυτά τα δεδομένα και ανέπτυξε έναν αλγόριθμο ο οποίος προβλέπει με ακρίβεια τις αφίξεις των πλοίων στα λιμάνια. Η Jotun εντάχθηκε στο πιλοτικό πρόγραμμα Veracity προκειμένου να επαληθεύσει τα οφέλη του στην αγορά και κατέστη σαφές ότι μια έγκαιρη εκτίμηση των μελλοντικών αφίξεων των πλοίων στα λιμάνια θα μπορούσε να προσφέρει αξία στην αλυσίδα εφοδιασμού της. Μια πιο ολοκληρωμένη κατανόηση των κινήσεων του παγκόσμιου στόλου επιτρέπει στην Jotun να βελτιστοποιήσει τον προγραμματισμό των αποθεμάτων και των παραδόσεων.

    Φωτό: dnvgl.com

    Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.