Η Ιορδανία κόμβος μεταφορών και logistics για Συρία και Ιράκ

Η Ιορδανία κόμβος μεταφορών και logistics για Συρία και Ιράκ

83
Η Ιορδανία κόμβος μεταφορών και logistics για Συρία και Ιράκ

Σε επενδύσεις προχωρά το Βασίλειο της Ιορδανίας, οι οποίες θα συνεισφέρουν στην ανάπτυξη της οικονομίας τόσο της χώρας, όσο και των γειτονικών της χωρών, όπως είναι η Συρία και το Ιράκ.

Ο Υπουργός Βιομηχανίας και Εμπορίου της Ιορδανίας, Ya’rub al- Qudah, ανακοίνωσε ότι υπέγραψε συμφωνία με μία μεγάλη αμερικανική εταιρεία, καθώς και άλλες διεθνείς, για να κατασκευαστεί ένα αεροδρόμιο και ένα μεγάλο κέντρο logistics στην χώρα.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο Al Arabiya, τα έργα πρόκειται να οικοδομηθούν στην πόλη Mafraq, 60 χλμ. βορειοανατολικά του Αμάν, η οποία βρίσκεται κοντά στα σύνορα με τη Συρία και κοντά στον διεθνή δρόμο που συνδέει την Ιορδανία και το Ιράκ. Η κατασκευή των δύο έργων θα συμβάλλει στην ανοικοδόμηση και την ανάπτυξη της Συρίας και του Ιράκ.

Ο κ. Qudah ανέφερε επίσης ότι η κυβέρνηση της Ιορδανίας έχει έρθει σε επαφή με την Παγκόσμια Τράπεζα για την ανάπτυξη ενός σχεδίου δράσης με απώτερο σκοπό να οικοδομηθεί στην χώρα μια σημαντική πλατφόρμα έργων ανασυγκρότησης.

Ο Γενικός Γραμματέας του Investment Commission της Ιορδανίας, Faridoun Hartoqa, επεσήμανε ότι η Ιορδανία αποτελεί μια πύλη επενδύσεων, κυρίως σε τομείς ενέργειας, υποδομών, κατασκευών, υγείας και εκπαίδευσης.

Αναφορικά με τον τομέα της ενέργειας ο κ. Hartoqa αναφέρθηκε στο έργο παραγωγής φυσικού αερίου από σχιστολιθικό πετρέλαιο, αξίας $300 εκατ., το οποίο βρίσκεται στο Al-Reeshah, έργο που μπορεί να συμβάλλει περαιτέρω στην εξαγωγική δραστηριότητα της χώρας.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.