Η Vale επεκτείνει την εξαγωγική της δραστηριότητα προς την Ανατολή

Η Vale επεκτείνει την εξαγωγική της δραστηριότητα προς την Ανατολή

101
Η Vale επεκτείνει την εξαγωγική της δραστηριότητα προς την Ανατολή

Συμφωνία 25ετούς διάρκειας υπέγραψαν η ιαπωνική ναυτιλιακή εταιρεία NS United Kaiun Kaisha (NSU) και η Vale, ο μεγαλύτερος παραγωγός σιδηρομεταλλευμάτων στον κόσμο. Η συμφωνία αφορά τη μεταφορά 40 εκατ. τόνων σιδηρομεταλλευμάτων από τις παραγωγικές εγκαταστάσεις της Vale στην Βραζιλία προς την Κίνα με νεότευκτο πλοίο της NSU, χωρητικότητας 400.000 τόνων.

Η ναύλωση του πλοίου της NSU από τη Vale αναμένεται να ξεκινήσει κατά τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου του 2020.

Η συμφωνία αυτή, τύπου COA (contract of affreightment), αποτελεί συνέχεια μιας άλλης συμφωνίας μεταξύ των δύο μερών η οποία υπογράφηκε το Δεκέμβριο του 2016 και αναμένεται να ξεκινήσει το δεύτερο εξάμηνο του 2019.

Υψηλόβαθμο στέλεχος της NSU αναφέρθηκε στα επιχειρηματικά πλάνα της ιαπωνικής εταιρείας να επεκτείνει περαιτέρω τις δραστηριότητές της μέσα στα επόμενα δύο έτη, επισημαίνοντας ότι η μακροχρόνια συνεργασία της εταιρείας με την Vale θα συμβάλει προς τον σκοπό αυτό. Επιπλέον τόνισε ότι μέσω αυτής της συνεργασίας θα επωφεληθεί και η επεκτατική πολιτική της Vale, αναφορικά με τις εξαγωγές της.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.