Ενεργειακά έργα στην ανατολική Ρωσία

Ενεργειακά έργα στην ανατολική Ρωσία

70
Ενεργειακά έργα στην ανατολική Ρωσία

Στο πλαίσιο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος προς την αγορά του LNG, η Novatek υπέγραψε Μνημόνιο Συνεργασίας (MoU) με την Mitsui O.S.K. Lines και την Marubeni Corporation για την ανάπτυξη ενός συγκροτήματος μεταφόρτωσης LNG στη χερσόνησο Καμτσάτκα, η οποία βρίσκεται στην ανατολική Ρωσία, μεταξύ του Ειρηνικού Ωκεανού και της Οχοτσικής Θάλασσας.

Σύμφωνα με το MoU πρόκειται να πραγματοποιηθούν επενδύσεις από τις τρεις εταιρείες για έργα υποδομής στη συγκεκριμένη περιοχή. Πρόσφατα η Novatek, όπως είχε αναφερθεί σε δημοσίευμα των Ναυτικών Χρονικών είχε υπογράψει συμφωνία με την τοπική κυβέρνηση της Καμτσάτκα για την εγκατάσταση ενός τερματικού σταθμού μεταφόρτωσης στην περιοχή. Πλοία κατηγορίας  Arctic ice-class θα μεταφέρουν στον τερματικό σταθμό της Καμτσάτκα υγροποιημένο φυσικό αέριο από τον σταθμό «Arctic LNG-2», που βρίσκεται  στην χερσόνησο της Gydan, και έπειτα θα το μεταφορτώνουν σε συμβατικά δεξαμενόπλοια.

Ο κ. Leonid Michelson, CEO της Νοvatek, επεσήμανε ότι ο νέος τερματικός σταθμός θα υποστηρίξει τον καλύτερο εφοδιασμό υγροποιημένου φυσικού αερίου από την Αρκτική ζώνη και θα τονώσει τη διαδρομή του Βόρειου Περάσματος. Επίσης θα αποτελέσει ένα νέο κόμβο προμήθειας LNG για να καλύψει τις αυξανόμενες ενεργειακές ανάγκες των αγορών από την περιοχή της Ασίας και του Ειρηνικού Ωκεανού, εξασφαλίζοντας συγχρόνως οι αγορές αυτές ευέλικτες τιμές αγοράς του LNG λόγω της εγγύτητάς τους με τον τερματικό σταθμό.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.