Τέσσερα νέα Capesizes για την Oceanbulk Group

Τέσσερα νέα Capesizes για την Oceanbulk Group

296
Τέσσερα νέα Capesizes για την Oceanbulk Group

Σύμφωνα με την VesselsValue, η Oceanbulk Group προχώρησε στην παραγγελία τεσσάρων φορτηγών πλοίων, κατηγορίας Capesize, χωρητικότητας 180.000 dwt το καθένα από τα κινέζικα ναυπηγεία Shanghai Waigaoqiao Shipbuilding. Η αξία ναυπήγησης κάθε μονάδας εκτιμάται σε περίπου $43 εκατ. Η παράδοση των νέων πλοίων αναμένεται να πραγματοποιηθεί εντός του 2019.

Στις αρχές του 2017, τα κινέζικα ναυπηγεία παρέδωσαν δύο Capesizes στην Oceanbulk Group, ενώ την περίοδο αυτή ναυπηγούνται για τον όμιλο τρία επιπλέον πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, χωρητικότητας 11.000 TEUs, τα οποία θα παραδοθούν εντός του τρέχοντος έτους.

Η Oceanbulk Group διαθέτει στόλο από εννέα φορτηγά πλοία, με μέσο όρο ηλικίας τα έξι έτη. Τα νεότευκτα πλοία του ελληνικού ναυτιλιακού ομίλου είναι έντεκα, συνολικής αξίας $496,4 εκατ. Επιπρόσθετα ο όμιλος διαθέτει τέσσερα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων και 18 δεξαμενόπλοια.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.