Η Αιδηψός θα υποδέχεται σύντομα μεγάλα κρουαζιερόπλοια

Η Αιδηψός θα υποδέχεται σύντομα μεγάλα κρουαζιερόπλοια

374
Η Αιδηψός θα υποδέχεται σύντομα μεγάλα κρουαζιερόπλοια

Η είδηση που βγήκε από την πρόσφατη συνάντηση της δημάρχου Ιστιαίας-Αιδηψού, Ελένης Ευσταθίου, με τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτη Κουρουμπλή, είναι πως σύντομα θα ολοκληρωθούν τα έργα στο λιμάνι της πόλης, ώστε να μπορεί να υποδεχτεί μεγάλα κρουαζιερόπλοια.

Στη συνάντηση ήταν παρόντες ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένων Νομού Εύβοιας, Ανδρέας Παπανδρέου και ο αντιπρόεδρος του Οργανισμού, Νίκος Γουρνής.υεν1

Η αντιπροσωπεία του Δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού τόνισε στον υπουργό Ναυτιλίας ότι η Βόρεια Εύβοια αποτελεί προορισμό θρησκευτικού και ιατρικού τουρισμού (Λουτρά Αιδηψού και Μονή Αγίου Ιωάννη Ρώσου) και είναι αναγκαία η άμεση ολοκλήρωση των έργων στο λιμάνι της Αιδηψού, για να μπορεί η πόλη να υποδέχεται επιβάτες κρουαζιέρας.

Ο κ. Κουρουμπλής από την πλευρά του τόνισε την ιδιαίτερη σημασία που αποδίδει το Υπουργείο στην ανάπτυξη του τουρισμού της κρουαζιέρας. Ο Υπουργός ζήτησε να γίνει νομικός έλεγχος της υπόθεσης και όρισε νέα συνάντηση μετά από 10 ημέρες για την οριστική λήψη των αποφάσεων, ώστε να ολοκληρωθούν τα έργα και να διευκολυνθεί η κίνηση των μεγάλων κρουαζιερόπλοιων.

Φωτό: hcg.gr / Voria Evia/YouTube

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.