Ιράν και Ομάν επέτρεψαν τη σύνδεση των δύο χωρών με τακτικές θαλάσσιες...

Ιράν και Ομάν επέτρεψαν τη σύνδεση των δύο χωρών με τακτικές θαλάσσιες συνδέσεις

65
Ιράν και Ομάν επέτρεψαν τη σύνδεση των δύο χωρών με τακτικές θαλάσσιες συνδέσεις

Το Ιράν και το Ομάν ανακοίνωσαν την πρώτη απευθείας τακτική γραμμή επιβατηγού ναυτιλίας μεταξύ της νοτιοανατολικής πόλης – Chabahar και της πρωτεύουσας του Ομάν Μουσκάτ, όπως ανακοίνωσε το ιρανικό πρακτορείο Tasnim. O πρώτος απόπλους του καταμαράν που θα εξυπηρετεί την τακτική θαλάσσια σύνδεση μεταξύ του Ιράν και το Ομάν εγκαινιάστηκε στο Chabahar την περασμένη Τετάρτη σε μια τελετή που παρακολούθησαν ο υπουργός Ανάπτυξης της χώρας αλλά και άλλου υψηλοί αξιωματούχοι από την Τεχεράνη. Το Ιράν με το Ομάν διατηρούν καλές σχέσεις εν αντιθέσει με τα γειτονικά Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Κατάρ τα οποία είναι πιο κοντά στις διπλωματικές ανησυχίες της Σαουδικής Αραβίας και σε τεταμένες σχέσεις με την Τεχεράνη.
Το καταμαράν θα συνδέσει το Chabahar και το Μουσκάτ μία φορά την εβδομάδα, κάθε Τετάρτη, με σκοπό την τακτική και σταθερή ακτοπλοϊκή σύνδεση των δύο χωρών για πρώτη φορά στη σύγχρονη ιστορία των δύο κρατών
Το ταξίδι μεταξύ των δύο λιμένων διαρκεί περίπου τρεις ώρες, ενώ οι τιμές για ταξίδια μετ ‘επιστροφής κυμαίνονται από περίπου $ 110 έως $ 220.
Στα σχέδια της Τεχεράνης είναι η σταδιακή εισαγωγή ιρανικών επιβατηγών πλοίων και εταιρειών στα συγκεκριμένα δρομολόγια, στο εγγύς μέλλον.
Το Ιράν και το Ομάν επέτρεψαν για πρώτη φορά τη σύνδεση των δύο χωρών με τακτικές δια θαλάσσης συνδέσεις τον Φεβρουάριο, μεταξύ του λιμανιού της Shahid Rajaee και του Sohar.
Οι συγκεκριμένες γραμμές διευκολύνουν τη μεταφορά των γεωργικών προϊόντων και των αναλώσιμων εμπορευμάτων μεταξύ των δύο χωρών.
Σύμφωνα με την πρεσβεία του Ιράν στο Μουσκάτ, η ροή των τουριστών από το Ιράν προς το Ομάν αυξήθηκαν κατά περίπου 10 % το 2015.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.