Ρωσικά πολεμικά πλοία στα κυπριακά λιμάνια

Ρωσικά πολεμικά πλοία στα κυπριακά λιμάνια

99
Ρωσικά πολεμικά πλοία στα κυπριακά λιμάνια

Τους δεσμούς της με τη Μόσχα ενισχύει η Κύπρος, μετά την απόφασή της να επιτρέψει στα ρωσικά πολεμικά πλοία να χρησιμοποιούν τα κυπριακά λιμάνια.

Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS «η ανανεωμένη συνεργασία παραχωρεί το δικαίωμα στα ρωσικά πολεμικά πλοία να χρησιμοποιούν τα κυπριακά λιμάνια για ανθρωπιστικούς σκοπούς και θα περιλαμβάνουν την παροχή προμηθειών και τον ανεφοδιασμό των πολεμικών σκαφών. Περαιτέρω τα ρωσικά πλοία θα μπορούν να συνδράμουν στη διάσωση Ρώσων υπηκόων και στην απομάκρυνσή τους από γειτονικές χώρες».

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν από τη μεριά του τόνισε πως τα ρωσικά πλοία θα συμβάλλουν και στις διεθνείς προσπάθειες για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και της πειρατείας.

Οι δύο χώρες έχουν ήδη στενή συνεργασία στο στρατιωτικό τομέα, ενώ η Ρωσία είναι μία από τις δύο χώρες που προμηθεύει σημαντικό στρατιωτικό εξοπλισμό στην Κύπρο. Τέλος, τα δύο κράτη αποφάσισαν να ανανεώσουν τη διμερή συμφωνία τους για περαιτέρω στρατιωτική συνεργασία.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.