Ο γίγαντας της Maersk πλέει στον Τάμεση

Ο γίγαντας της Maersk πλέει στον Τάμεση

367
Ο γίγαντας της Maersk πλέει στον Τάμεση

Το πλοίο Triple-E Munkebo Maersk,  προσέγγισε την Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου  τον τερματικό σταθμό London Gateway που διαχειρίζεται η DP World, και αποτελεί το μεγαλύτερο μέχρι σήμερα πλοίο που έχει διαπλεύσει τον Τάμεση.

Το 195,000 dwt πλοίο,  διαθέτει χωρητικότητα 18,300 TEUs, είναι ένα από τα μεγαλύτερα containerships στον κόσμο και εξυπηρετεί το δρομολόγιο Δύσης-Ανατολής της Maersk.

Να σημειωθεί ότι κάποιες εβδομάδες νωρίτερα, το λιμάνι είχε προσεγγίσει το πλοίο Edith Maersk, μήκους 366 μέτρων.

Το DP World London Gateway, αποτελεί ένα υπερσύγχρονο λιμάνι που διαθέτει τις απαραίτητες υποδομές για την εξυπηρέτηση πλοίων ιδιαίτερα μεγάλου μεγέθους, όπως το Munkebo Maersk. Περαιτέρω, το London Gateway, ανακοίνωσε πρόσφατα τη δημιουργία τρίτου κρηπιδώματος μήκους 400 μέτρων, το οποίο θα δοθεί σε λειτουργία το δεύτερο εξάμηνο του 2016.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Simon Moore, στέλεχος του τερματικού λιμενικού σταθμού, «η υποδοχή του Munkebo Maersk απέδειξε πως ο τερματικός σταθμός μπορεί να εξυπηρετήσει τα πλοία-γίγαντες που δραστηριοποιούνται στο εμπόριο Ευρώπης-Ασίας. Το London Gateway είναι προετοιμασμένο για το μέλλον και μπορεί να ανταποκριθεί στο συνεχή γιγαντισμό των πλοίων».

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.