Νέες υποδομές στο λιμάνι της Luba

Νέες υποδομές στο λιμάνι της Luba

146
Νέες υποδομές στο λιμάνι της Luba

Η Hutton Group ανακοίνωσε τη λειτουργία του νέoυ σταθμού αποθήκευσης φορτίων και εξυπηρέτησης πλοίων και ναυτικών στην ελεύθερη ζώνη του λιμένα της Luba, στην ισπανόφωνη Ισημερινή Γουινέα. Οι νέες εγκαταστάσεις θα μπορούν να εξυπηρετούν ξηρά και κατεψυγμένα φορτία, προσφέροντας διευρυμένες δυνατότητες αποθήκευσης στους χρήστες του λιμανιού ενώ θα προσφέρονται υπηρεσίες εξυπηρέτησης ναυτικών όπως ιατρική και ιατροφαρμακευτική υποστήριξη αλλά και αφορολόγητα και αδασμολόγητα καταστήματα για αγορά αναγκαίων εξοπλισμών, υλικών και προμηθειών πρώτης ανάγκης σε εξαιρετικές τιμές.

Η ελεύθερη ζώνη στο λιμάνι της Luba βρίσκεται στρατηγικά τοποθετημένη στο νησί Bioco λίγα χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα της χώρας Μαλαμπό. Το νησί υπήρξε αποικία των Ισπανών και αποτελεί σήμερα μέρος του ανεξάρτητου κράτους της Ισημερινής Γουινέας, το οποίο βρίσκεται σε κομβικό σημείο ανάμεσα στο Καμερούν και τη Νιγηρία. Η περιοχή μαστίζεται τόσο από έντονα καιρικά φαινόμενα όσο και από έξαρση πειρατικών επιθέσεων στα βόρεια θαλάσσια σύνορα με τη Νιγηρία.

Όπως αναφέρουν στελέχη του Hutton’s Group, η εταιρεία έχει σημαντική εμπειρία στις συγκεκριμένες προσφερόμενες υπηρεσίες στο ναυτιλιακό τομέα της Δυτικής Αφρικής, ενώ διαθέτει ένα εδραιωμένο δίκτυο διανομής στην ευρύτερη περιοχή. Παράλληλα, στελεχώνεται από ικανό προσωπικό το οποίο μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες των δυτικών εταιρειών και των πλοίων τους που εκτελούν πλόες στον κόλπο του Γουινέας.

scaled_86220_19361  Luba-1

 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.