Ανάμεικτα συναισθήματα για την οικονομική πορεία της Yang Ming

Ανάμεικτα συναισθήματα για την οικονομική πορεία της Yang Ming

99
Ανάμεικτα συναισθήματα για την οικονομική πορεία της Yang Ming

Tα οικονομικά της αποτελέσματα για το β’ τρίμηνο του έτους εξέδωσε η Yang Ming την Παρασκευή 10 Αυγούστου.

Συγκεκριμένα ο ασιατικός κολοσσός κατέγραψε κατά το β’ τρίμηνο του έτους έσοδα της τάξης του $1,14 δις, αυξημένα κατά 1,12% συγκριτικά με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι. Παράλληλα η Yang Ming αύξησε κατά το ίδιο διάστημα τον όγκο εμπορευματοκιβωτίων που μετέφερε κατά 11,84% στα 1,29 εκατ. TEUs με την καθαρή ζημία της εταιρείας να ανέρχεται στα 129,1 εκατ.

Όσον αφορά το α’ εξάμηνο του 2018, η Yang Ming παρουσίασε έσοδα $2,19 δις, αυξημένα κατά 1,81% σε σχέση με το α’ εξάμηνο του 2017. Επιπρόσθετα αύξησε κατά το ίδιο διάστημα τον όγκο εμπορευματοκιβωτίων της κατά 10,28% σε ετήσια βάση στα 2,52 εκατ. TEUs και η καθαρή ζημία της εταιρείας διαμορφώθηκε στα $195,1 εκατ.

Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, οι απροσδόκητα υψηλότερες τιμές για καύσιμα (25%) είχαν σαν αποτέλεσμα να αυξηθούν τα λειτουργικά της κόστη κατά το πρώτο μισό του έτους, ενώ και η υπερπροσφορά πλοίων αποτέλεσε ακόμη μία πρόκληση για την εταιρεία κατά το ίδιο χρονικό διάστημα.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.