Τραγικός ο επίλογος από πρόσφατη έκρηξη σε δεξαμενόπλοιο

Τραγικός ο επίλογος από πρόσφατη έκρηξη σε δεξαμενόπλοιο

1152
Τραγικός ο επίλογος από πρόσφατη έκρηξη σε δεξαμενόπλοιο

Με νεότερή της ανακοίνωση η Shipping Corporation of India (SCI) γνωστοποίησε ότι δύο μέλη του πληρώματος του δεξαμενόπλοιου “Desh Vaibhav” έχασαν την ζωή τους.

Το πρωί της Τρίτης 14 Αυγούστου 2018 σημειώθηκε έκρηξη σε μία από τις δεξαμενές του δεξαμενόπλοιου “Desh Vaibhav”, ενώ εκείνο βρισκόταν στα ανοιχτά των ακτών του Ομάν.

Το περιστατικό συνέβη όταν το δεξαμενόπλοιο πραγματοποιούσε δρομολόγιο με κατεύθυνση την Fujairah των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Όπως είχε ανακοινώσει αρχικά η SCI, τρία μέλη του πληρώματος αγνοούνταν, ενώ ένα μέλος υπέστη από την έκρηξη εγκαύματα και είχε μεταφερθεί με ελικόπτερο στο πλησιέστερο νοσοκομείο, όπου συνεχίζει να νοσηλεύεται.

Στη νεότερη ανακοίνωσή της η SCI αναφέρει ότι η πυρκαγιά στο πλοίο έχει κατασβεστεί, ενώ αναμένεται το δεξαμενόπλοιο να μεταφερθεί σε κάποιο κοντινό λιμάνι για να πραγματοποιηθεί εκτίμηση των ζημιών που έχει υποστεί.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.