Drones και μη επανδρωμένα σκάφη: η νέα πρόκληση της Wilhelmsen

Drones και μη επανδρωμένα σκάφη: η νέα πρόκληση της Wilhelmsen

228
Drones και μη επανδρωμένα σκάφη: η νέα πρόκληση της Wilhelmsen

Κατά τη διάρκεια εκδήλωσης η οποία διοργανώθηκε από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της Σιγκαπούρης (CAAS), ανακοινώθηκε ότι η εταιρεία Wilhelmsen Ships Service έχει επιλεγεί προκειμένου να βοηθήσει στην ανάπτυξη του μελλοντικού ρυθμιστικού πλαισίου της Σιγκαπούρης για τα μη επανδρωμένα σκάφη (UAS). Επιπλέον θα λάβει ειδική χρηματοδότηση για το πρόγραμμα ανάπτυξης drones τα οποία θα πραγματοποιούν παραδόσεις από τη στεριά στα πλοία.

Η Wilhelmsen Ships Service είναι μία από τις τέσσερις μόλις εταιρείες που έλαβαν τη χρηματοδότηση, ύστερα από μια πρόσκληση υποβολής προσφορών (CFP) από την CAAS και το Υπουργείο Μεταφορών. Η μέγιστη διαθέσιμη χρηματοδότηση για κάθε πρόγραμμα ανέρχεται σε 1,5 εκατ. SGD, ή μέχρι το 50% του συνολικού κόστους του προγράμματος.

aviation-community-reception---singapore-senior-minister-of-transport-visits-booth

Περιγράφοντας τις δυνατότητες ανάπτυξης των UAS για παραδόσεις από τη στεριά στα πλοία, η νικήτρια πρόταση της Wilhelmsen Ships Service τόνισε τον τρόπο με τον οποίο οι παραδόσεις με μη επανδρωμένα σκάφη μπορούν να βελτιώσουν την ασφάλεια, την παραγωγικότητα και την αποδοτικότητα. Με ταχύτερη απόκριση και χρόνο παράδοσης σε σχέση με τις παραδόσεις με λάντζες, η Wilhelmsen πιστεύει ότι η πραγματοποίηση παραδόσεων με τη χρήση των UAS έχει τη δυνατότητα να μειώσει το κόστος παράδοσης από τη ξηρά στο πλοίο έως και κατά 90%, καθώς και να εξαλείψει τους κινδύνους ασφάλειας που συνδέονται με την παράδοση μέσω λάντζας.

Φωτό: Wilhelmsen

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.