Φρένο ΣΑΣ στο «Μύκονος Παλλάς»

Φρένο ΣΑΣ στο «Μύκονος Παλλάς»

461
Φρένο ΣΑΣ στο «Μύκονος Παλλάς»

Tο Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιακών (ΣΑΣ) απέρριψε το αίτημα των Μινωικών Γραμμών (Minoan Lines) να δρομολογήσουν το οχηματαγωγό πλοίο «Μύκονος Παλλάς» έκτακτα για τέσσερις μήνες στη γραμμή Πειραιάς-Σύρος-Μύκονος-Νάξος.

Από την άλλη πλευρά το ΣΑΣ άναψε το πράσινο φως για την δρομολόγηση των δύο ταχυπλόων της Golden Star Ferries.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίας του ΣΑΣ, ο κ. Χρήστος Μπατσίδης, εκπροσωπώντας τις Μινωικές Γραμμές τόνισε ότι το «Μύκονος Παλλάς» θα μπορούσε να ανταποκριθεί στην αυξημένη επιβατική κίνηση του καλοκαιριού μιας και ο ελληνικός τουρισμός αναμένεται να σημειώσει ρεκόρ φέτος. Παράλληλα υπογράμμισε ότι η εν λόγω δρομολόγηση θα δημιουργούσε 120 νέες θέσεις εργασίας και θα παρείχε νέα ποιότητα υπηρεσιών στη γραμμή.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που το ΣΑΣ γνωμοδοτεί αρνητικά αναφορικά με τη δρομολόγηση πλοίου των Μινωικών Γραμμών σε γραμμές του Αιγαίου με την τελική απόφαση ωστόσο να παραμένει στην ευχέρεια του υπουργού Ναυτιλίας, Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Φωτό: Ναυτικά Χρονικά

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.