Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στους λιμένες των Φιλιππίνων

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στους λιμένες των Φιλιππίνων

66
Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στους λιμένες των Φιλιππίνων

Η Ακτοφυλακή των Φιλιππίνων ανακοίνωσε κι επισήμως ότι έχει αναλάβει επιτελικό ρόλο στην επιτήρηση και ασφάλεια όλων των λιμένων της χώρας, δημοσίων και μη, κατόπιν εντολής του Υπουργού Μεταφορών της χώρας, κ. Arthur P. Tugade.

Η κυβέρνηση των Φιλιππίνων έλαβε την σχετική απόφαση, με την απόλυτη στήριξη του προέδρου της χώρας, Ροντρίγκο Ντουέρτε, με στόχο την καλύτερη αντιμετώπιση των απειλών που προέρχονται από την ισλαμική ομάδα «Maute», η οποία έχει περικυκλώσει την πόλη του Μαράγουι στις Φιλιππίνες.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τις διατάξεις του ISPS Code, η Ακτοφυλακή των Φιλιππίνων έχει εντολή να ελέγχει τις κινήσεις όλων των πλοίων στα λιμάνια της χώρας, να επιβάλει συστήματα αναγνώρισης πλοίων και λιμένων, να ορίζει ζώνες ασφάλειας, να επιθεωρεί τα φορτία των πλοίων ούτως ώστε να εντοπίζει τυχόν επικίνδυνα ή παράνομα φορτία και να επιβάλει κατάλληλα μέτρα ασφάλειας.

Αυτό σημαίνει ότι η Ακτοφυλακή της χώρας έχει το νόμιμο δικαίωμα να προβαίνει σε συλλήψεις υπευθύνων, σε κατασχέσεις φορτίων και σε κρατήσεις πλοίων.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ EPA/FRANCIS R. MALASIG

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.