Νέο παγοθραυστικό για την Sovcomflot

Νέο παγοθραυστικό για την Sovcomflot

188
Νέο παγοθραυστικό για την Sovcomflot

Πρόσφατα πραγματοποιήθηκε η τελετή ονοματοδοσίας για το νέο παγοθραυστικό πλοίο της ρωσικής εταιρείας Sovcomflot. Πρόκειται για το πλοίο «СТЕПАН МАКАРОВ» (Stepan Makarov), το οποίο ναυπηγήθηκε στα φιλανδικά ναυπηγεία «Arctech Helsinki Shipyard» και θα χρονοναυλωθεί για είκοσι χρόνια στη ρωσική εταιρεία ενέργειας «Sakhalin Energy».

Το πλοίο πρόκειται να χρησιμοποιηθεί στο project «Sakhalin- 2», το οποίο είναι ένα από τα μεγαλύτερα έργα παγκοσμίως για την εξόρυξη και για τη μεταφορά πετρελαίου και φυσικού αερίου. Το πλοίο «Stepan Makarov», που θα φέρει τη σημαία Ρωσίας και θα έχει ως λιμένα-βάση την Αγία Πετρούπολη, αποτελεί το πρώτο από τα τρία παγοθραυστικά, κατηγορίας IBSBV, που αναμένεται να παραδοθούν στην Sovcomflot για να χρησιμοποιηθούν στο έργο «Sakhalin Energy».

Έχει ενδιαφέρον ότι το πλοίο πήρε το όνομά του από τον Stepan Makarov, έναν Ρώσο ναύαρχο και εξερευνητή, ο οποίος διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην ένταξη παγοθραυστικών πλοίων στον στόλο της Ρωσίας.

Κατά την τελετή ονοματοδοσίας του νέου παγοθραυστικού πλοίου της Sovcomflot, ο Αντιπρόεδρος της εταιρείας, κ. Vladimir Emelianov, τόνισε ότι «με την προσθήκη του «Stepan Makarov» στον στόλο μας, θα ενισχυθεί η ηγετική θέση του ομίλου της Sovcomflot και θα συμβάλει στην επίτευξη των στρατηγικών στόχων της εταιρείας».

Φωτό: sovcomflot.ru

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.