Το ΥΝΑΝΠ συγχρηματοδοτεί την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου της Ερέτριας

Το ΥΝΑΝΠ συγχρηματοδοτεί την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου της Ερέτριας

115
Το ΥΝΑΝΠ συγχρηματοδοτεί την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου της Ερέτριας

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής συναντήθηκε την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου με την δήμαρχο Ερέτριας κα Αμφιτρίτη Αλημπατέ, παρουσία του Γ.Γ.Λ.Π.ΝΕ κ. Χρήστου Λαμπρίδη και στελεχών της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου Ερέτριας.

Βασικό θέμα της συνάντησης ήταν η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου της Ερέτριας. Η δήμαρχος ανέφερε ότι όπως προβλέπεται από σχετική μελέτη που εκπόνησε ο Οργανισμός Λιμένος Ν. Ευβοίας- με τον οποίο ο Δήμος είναι σε αγαστή συνεργασία- με το νέο αυτό έργο αναμένεται να διαμορφωθεί εκ νέου όλος ο αιγιαλός. Προβλέπεται η δημιουργία πεζόδρομου χώρου, δίπλα στη θάλασσα, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των κατοίκων και επισκεπτών της περιοχής, ενώ θα γίνει διευθέτηση του χώρου ώστε να νομιμοποιηθεί η λειτουργία των εξωτερικών χώρων των καταστημάτων.

Η κα Αλημπατέ ανέφερε ότι ο προϋπολογισμός του έργου είναι 500.000 € και ζήτησε τη συνδρομή του Υπουργείου για την υλοποίηση του.

Ο κ. Κουρουμπλής επεσήμανε ότι το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής θα βοηθήσει στην κατασκευή του έργου, προκειμένου να επέλθει η νομιμοποίηση, αλλά και η αισθητική ανάπλαση του παραλιακού μετώπου της Ερέτριας. Συγκεκριμένα, ο υπουργός ανέφερε ότι το Υπουργείο θα χρηματοδοτήσει τμήμα του έργου, μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων. Σημείωσε μάλιστα ότι ανάλογη στήριξη θα υπάρξει και από τον Ο.Λ.Ν.Ε. Από την πλευρά της η δήμαρχος της Ερέτριας ευχαρίστησε τον Υπουργό για την ανταπόκρισή του σε ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων της πόλης.

Φωτό: eretria.gr

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.