Αγοραπωλησίες πλοίων: Οι Έλληνες κόβουν πρώτοι το νήμα

    210
    Αγοραπωλησίες πλοίων: Οι Έλληνες κόβουν πρώτοι το νήμα

    Τα νήματα της δευτερογενούς αγοράς πλοίων εξακολουθούν να κινούν οι Έλληνες πλοιοκτήτες καταγράφοντας έντονη κινητικότητα στις αγοραπωλησίες τους τελευταίους δώδεκα μήνες.

    Σύμφωνα με δεδομένα από το εβδομαδιαίο report της Allied Shipbroking, οι Έλληνες πλοιοκτήτες έχουν αγοράσει τους δώδεκα τελευταίους μήνες 267 πλοία έναντι 186 πλοίων που έχουν αγοράσει οι Κινέζοι πλοιοκτήτες. Οι συνολικές αγορές πλοίων ανέρχονται σε 1.748 και συνεπώς οι Έλληνες αντιπροσωπεύουν το 15,2% της δραστηριότητας.

    Σε ό,τι αφορά τους τύπους πλοίων που επιλέγουν οι Έλληνες πλοιοκτήτες, η μερίδα του λέοντος αφορά τα πλοία μεταφοράς ξηρού φορτίου, καθώς 182 bulk carriers έχουν περάσει σε ελληνικά χέρια. Οι υπόλοιπες αγορές αφορούν 57 δεξαμενόπλοια, έξι containerships και τρία gas carriers. Tέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι οι Έλληνες πλοιοκτήτες βρίσκονται στην κορυφή και των πωλήσεων πλοίων στη δευτερογενή αγορά, έχοντας πουλήσει 262 πλοία.

    Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.