Ιαπωνική συμμαχία για την απόδοση των πλοίων σε πραγματικές συνθήκες

Ιαπωνική συμμαχία για την απόδοση των πλοίων σε πραγματικές συνθήκες

62
Ιαπωνική συμμαχία για την απόδοση των πλοίων σε πραγματικές συνθήκες

Η Nippon Yusen Kaisha (NYK) σε συνεργασία με την Japan Marine United Corporation (JMU) προχωρούν στην ανάπτυξη μιας πρωτοποριακής μεθόδου για την εκτίμηση της απόδοσης των πλοίων στις πραγματικές συνθήκες θαλάσσης πριν ακόμη ολοκληρωθεί η κατασκευή τους. Αυτή η εξέλιξη έρχεται ως απάντηση στην ανάγκη για ακριβέστερες προβλέψεις της απόδοσης των πλοίων, με σκοπό τη μείωση των εκπομπών θερμοκηπίου και την ταυτόχρονη αύξηση της προωστικής αποδοτικότητας των πλοίων.

Κατά τη διάρκεια των παραδοσιακών συμβάσεων ναυπήγησης, η εγγυημένη ταχύτητα ενός πλοίου καθοριζόταν αποκλειστικά βάσει δοκιμών σε ήρεμα νερά, αγνοώντας τις πραγματικές συνθήκες θάλασσας. Ωστόσο, η NYK και η JMU αναγνώρισαν αυτή την ανάγκη για πιο ακριβή προσέγγιση, εισάγοντας ρήτρα στις ναυπηγικές συμβάσεις τους το 2020, η οποία εγγυάται την απόδοση του πλοίου στις πραγματικές συνθήκες θάλασσας.

Για την επαλήθευση αυτής της νέας προσέγγισης, οι δύο εταιρείες εστίασαν σε δύο νεότευκτα πλοία VLCC, συλλέγοντας σημαντικά δεδομένα για έναν ολόκληρο χρόνο μετά την παράδοσή τους το 2022. Η ανάλυση αυτών των δεδομένων επιβεβαίωσε την υψηλή ακρίβεια αυτής της μεθόδου.

Η επιτυχία αυτής της προσέγγισης ώθησε τις δύο εταιρείες να εξελίξουν περαιτέρω τη μεθοδολογία, με στόχο τη βελτίωση των μορφών καρίνας των πλοίων για ακόμα καλύτερη απόδοση σε πραγματικές συνθήκες. Επιπλέον, σχεδιάζουν να εφαρμόσουν την ίδια μεθοδολογία σε διάφορους τύπους πλοίων, επεκτείνοντας τις δυνατότητες αξιολόγησης και βελτίωσης της απόδοσης των πλοίων.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.