Υβριδικά bunker tanker ψηφίζει η Chevron

Υβριδικά bunker tanker ψηφίζει η Chevron

79
Υβριδικά bunker tanker ψηφίζει η Chevron
Φωτό: Chevron

Τη ναύλωση του πρώτου υβριδικού/ηλεκτρικού πλοίου τροφοδοσίας πλοίων με καύσιμα ανακοίνωσε ο αμερικανικός oil major Chevron.

To πλοίο διαχειρίζεται η V-bunkers, o σιγκαπουριανός βραχίονας ανεφοδιασμού πλοίων με καύσιμα της Vitol. To εν λόγω bunker tanker κατέφθασε στις υποδομές της Σιγκαπούρης το περασμένο καλοκαίρι, όπου θα λειτουργεί ως σταθμός τροφοδοσίας πλοίων με καύσιμα. Θα καταναλώνει 20% λιγότερα καύσιμα σε σχέση με τα συμβατικά δεξαμενόπλοια.

Η Chevron εξήγησε ότι, όπως και στην περίπτωση ενός υβριδικού ηλεκτρικού αυτοκινήτου, το πλοίο διαθέτει ένα σύστημα ηλεκτρικής ενέργειας και έναν κινητήρα που λειτουργεί με καύσιμα. Το πλοίο θα καταναλώνει και ηλεκτρική ενέργεια κατά τη διάρκεια περιόδων υψηλής κατανάλωσης, για να επιτρέψει στους κινητήρες να μειώσουν τη χρήση καυσίμων.

Αντί για τρεις βοηθητικές μηχανές, όπως θα είχε μια συμβατική φορτηγίδα ανεφοδιασμού καυσίμων αυτού του μεγέθους, το εν λόγω bunker tanker διαθέτει δύο βοηθητικές μηχανές και ένα σύστημα διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, πρόσθεσε η Chevron.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.