Οι επιδράσεις της κλιματικής αλλαγής στην αμερικανική προσφορά σιτηρών

Οι επιδράσεις της κλιματικής αλλαγής στην αμερικανική προσφορά σιτηρών

40
Οι επιδράσεις της κλιματικής αλλαγής στην αμερικανική προσφορά σιτηρών

Η κλιματική αλλαγή θα επιβραδύνει τις καλλιέργειες σόγιας και καλαμποκιού τα επόμενα χρόνια, επηρεάζοντας σημαντικά τις εξαγωγές, δείχνει νέα μελέτη του Economic Research Service (ERS) του αμερικανικού Υπουργείου Γεωργίας.

Η μελέτη μοντελοποίησε τον τρόπο με τον οποίο οι αλλαγές στις θερμοκρασίες και στις βροχοπτώσεις θα μπορούσαν να επηρεάσουν τις μελλοντικές συγκομιδές καλαμποκιού και σόγιας στις ΗΠΑ και τι θα σήμαινε αυτό για τις αγορές και το εμπόριο μέχρι τα μέσα της επόμενης δεκαετίας.

Το αμερικανικό υπουργείο σημειώνει ότι, από το 1970, οι συγκομιδές καλαμποκιού και σόγιας στις ΗΠΑ έχουν διπλασιαστεί, αλλά οι επιζήμιες επιπτώσεις ακραίων καιρικών φαινομένων, όπως οι ξηρασίες και οι πλημμύρες, έχουν αντιστρέψει πλέον την εικόνα ταχείας αύξησης της γεωργικής παραγωγικότητας.

Η μελέτη χρησιμοποίησε το 2016 ως έτος βάσης και το μοντέλο εκτίμησε ότι οι συγκομιδές καλαμποκιού στις ΗΠΑ θα αυξηθούν, αλλά εκείνες της σόγιας θα μειωθούν έως το 2036. Με βάση αυτές τις αλλαγές, οι εξαγωγές καλαμποκιού αναμένεται να αυξηθούν κατά 0,36% έως το 2036, σε σύγκριση με το 2016, ενώ οι εξαγωγές σόγιας θα μειωθούν κατά 1,17% έως το 2036.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.