H QatarEnergy γράφει ιστορία στα LNG carriers

H QatarEnergy γράφει ιστορία στα LNG carriers

490
H QatarEnergy γράφει ιστορία στα LNG carriers

Η QatarEnergy υπέγραψε μακροχρόνιες συμφωνίες χρονοναύλωσης με τέσσερις διεθνείς πλοιοκτήτες για τη διαχείριση 19 νέων, υπερσύγχρονων πλοίων μεταφοράς LNG στο πλαίσιο του δεύτερου διαγωνισμού που εντάσσεται στο μεγαλεπήβολο σχέδιο επέκτασης του στόλου LNG του καταριανού κολοσσού.

Οι συμφωνίες αφορούν τη διαχείριση έξι πλοίων από την CMES LNG Carrier Investment Inc., έξι πλοίων από τη Shandong Marine Energy (Singapore) Pte Ltd. και τριών πλοίων από τη MISC Berhad. Όλα τα πλοία κατασκευάζονται από τη Samsung Heavy Industries στη Νότια Κορέα. Η κοινοπραξία των Kawasaki Kisen Kaisha Ltd. (K-Line) και Hyundai Glovis Co. Ltd. θα διαχειρίζεται τα εναπομείναντα τέσσερα πλοία τα οποία κατασκευάζονται στη Hanwha Ocean.

Φωτό: QatarEnergy
Φωτό: QatarEnergy

Σχολιάζοντας αυτή την περίσταση, η Α.Ε. κ. Saad Sherida Al-Kaabi, υπουργός Ενέργειας του Κατάρ και πρόεδρος και CEO της QatarEnergy δήλωσε: «Οι σημερινές υπογραφές αποτελούν σημαντικό ορόσημο στο πρόγραμμα επέκτασης του στόλου LNG της QatarEnergy, καθώς ο συνολικός αριθμός των πλοίων για τα οποία έχουμε υπογράψει μακροχρόνιες ναυλώσεις ανέρχεται σε 104, ένα τεράστιο εγχείρημα που αποτελεί το μεγαλύτερο πρόγραμμα ναυπήγησης και χρηματοδοτικής μίσθωσης που έχει γίνει ποτέ στην ιστορία του κλάδου. Τα πλοία αυτά θα υποστηρίξουν την διευρυμένη παραγωγική μας ικανότητα υγροποιημένου φυσικού αερίου από το North Field στο Κατάρ και το Golden Pass στις ΗΠΑ, ενώ παράλληλα θα καλύψουν τις μακροπρόθεσμες ανάγκες αντικατάστασης του στόλου μας. Η προσεκτική διαδικασία επιλογής των πλοιοκτητών ακολούθησε έναν λεπτομερή και αυστηρό παγκόσμιο διαγωνισμό, που σηματοδοτεί τη δέσμευση της QatarEnergy να επεκτείνει τον στόλο της με σύγχρονα πλοία μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου σε συνεργασία με πλοιοκτήτες παγκόσμιας κλάσης και με ανοιχτό και διαφανή τρόπο».

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.