Saudi Aramco: «Όνειρα» τα περί peak της ζήτησης πετρελαίου

Saudi Aramco: «Όνειρα» τα περί peak της ζήτησης πετρελαίου

50
Saudi Aramco: «Όνειρα» τα περί peak της ζήτησης πετρελαίου

Το peak της παγκόσμιας ζήτησης για πετρέλαιο δεν αναμένεται σύντομα και στο πλαίσιο αυτό οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής θα πρέπει να διασφαλίσουν επαρκείς επενδύσεις στους τομείς του πετρελαίου και του φυσικού αερίου, ανέφερε ο CEO της Saudi Aramco, Amin Nasser, στο περιθώριο συνεδρίου στο Χιούστον.

Σε δηλώσεις του ο επικεφαλής του σαουδαραβικού κολοσσού προέτρεψε να επαναπροσδιοριστούν τα παγκόσμια σχέδια ενεργειακής μετάβασης, δεδομένου ότι οι δεσμεύσεις για απεξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα φαντάζουν επί του παρόντος μη ρεαλιστικές, σύμφωνα με τα λεγόμενά του.

Η ζήτηση πετρελαίου θα φτάσει σε νέο ρεκόρ των 104 εκατ. βαρελιών την ημέρα το 2024, δήλωσε ο κ. Nasser και πρόσθεσε ότι, παρά τις αυξανόμενες επενδύσεις, οι εναλλακτικές μορφές ενέργειας δεν έχουν ακόμη αντικαταστήσει τους υδρογονάνθρακες στην απαιτούμενη κλίμακα.

«Όλα αυτά ενισχύουν την άποψη ότι η κορύφωση του πετρελαίου και του φυσικού αερίου είναι απίθανη για αρκετό καιρό ακόμα, πόσω μάλλον για το 2030», ήταν τα λόγια του CEO της Saudi Aramco.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.