«Χρυσοί» κανόνες για την ενίσχυση της ασφάλειας εν πλω

«Χρυσοί» κανόνες για την ενίσχυση της ασφάλειας εν πλω

111
«Χρυσοί» κανόνες για την ενίσχυση της ασφάλειας εν πλω

Μια δέσμη κανόνων ασφαλείας με στόχο τη βελτίωση της ασφάλειας στα πλοία ανέπτυξε πρόσφατα η συμμαχία «Together in Safety».

Οι «Golden Safety Rules», όπως ονομάζονται, αναπτύχθηκαν μετά από ενδελεχή αξιολόγηση των αναφορών θανατηφόρων συμβάντων στη ναυτιλιακή βιομηχανία. Περιλαμβάνουν 10 απλούς, εύκολα εφαρμόσιμους και κατανοητούς κανόνες, που κάθε ναυτικός μπορεί να υιοθετήσει στην καθημερινή του εργασία για την πρόληψη τραυματισμών και θανάτων. Καλύπτουν τις δραστηριότητες που είναι πιθανότερο να οδηγήσουν σε θανάτους και σοβαρούς τραυματισμούς. Προκειμένου οι εν λόγω κανόνες να επικοινωνηθούν σωστά στους ναυτικούς και να πετύχουν τον στόχο τους, απαιτείται η συμμετοχή της διοίκησης μιας ναυτιλιακής εταιρείας.

Η INTERCARGO, η οποία μεταξύ άλλων είναι μέλος της συμμαχίας «Together in Safety», χαιρέτισε την ανάπτυξη των κανόνων ασφαλείας για τα πλοία. Χαρακτηριστικά αναφέρει ότι: «Η ασφάλεια είναι ζωτικής σημασίας για τα πλοία και τους ναυτικούς. Χαιρετίζουμε αυτούς τους βοηθητικούς κανόνες, οι οποίοι θα ενισχύσουν την ευαισθητοποίηση σχετικά με τα βασικά μέτρα ασφαλείας εν πλω». Μπορείτε να διαβάσετε τους «Golden Safety Rules» εδώ.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.