Αλλαγή ισορροπιών στην ενέργεια, o «πόθος» της Τεχεράνης

Αλλαγή ισορροπιών στην ενέργεια, o «πόθος» της Τεχεράνης

43
Αλλαγή ισορροπιών στην ενέργεια, o «πόθος» της Τεχεράνης

«Πυρετώδεις» είναι οι ενέργειες του Ιράν ώστε να διεκδικήσει κεντρική θέση στον παγκόσμιο ενεργειακό στίβο, προσελκύοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο διεθνείς επενδύσεις.

Πιο συγκεκριμένα, ο Ιρανός πρόεδρος κ. Raisi, μιλώντας στο πλαίσιο της 7ης συνόδου του Gas Exporting Countries Forum (GECF), εξέφρασε την ετοιμότητα της χώρας του να καταστεί περιφερειακός ενεργειακός κόμβος.

Ο κ. Raisi ανέφερε χαρακτηριστικά ότι το Ιράν είναι σε θέση να καταστεί μια ασφαλής δίοδος για τη μεταφορά και τη διανομή φυσικού αερίου μεταξύ προμηθευτών και καταναλωτών, σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα του ιρανικού ειδησεογραφικού πρακτορείου Tasnim.

Επιπρόσθετα, ο κ. Raisi εξήρε τις ανεπτυγμένες τεχνολογικές δυνατότητες της χώρας και ανέδειξε τη στρατηγική σημασία των μεγάλων αποθεμάτων φυσικού αερίου του Ιράν.

Αξίζει να τονιστεί ότι ο Ιρανός πρόεδρος απηύθυνε κάλεσμα για επενδύσεις στα ενεργειακά projects της χώρας, βάσει των οποίων θα αυξηθεί η παραγωγή φυσικού αερίου του Ιράν και θα επιβεβαιωθεί ο ρόλος της χώρας στην κατοχή περιβαλλοντικά «φιλικών» πηγών ενέργειας.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.