Στα ιαπωνικά ναυπηγεία το τρόπαιο της second-hand αγοράς

Στα ιαπωνικά ναυπηγεία το τρόπαιο της second-hand αγοράς

110
Στα ιαπωνικά ναυπηγεία το τρόπαιο της second-hand αγοράς

Η πρόσφατη δραστηριότητα στη second-hand αγορά αναδεικνύει εκ νέου την ψήφο εμπιστοσύνης της ναυτιλιακής βιομηχανίας στην ποιότητα και την τεχνογνωσία των ιαπωνικών ναυπηγείων.

Ειδικότερα, βάσει πρόσφατης έκθεσης της ναυλομεσιτικής Xclusiv, την εβδομάδα με πέρας την 23η Φεβρουαρίου έλαβαν χώρα συμφωνίες για την πώληση 23 bulk carriers. Τα δώδεκα από αυτά έχουν κατασκευαστεί στην Ιαπωνία.

Η συγκεκριμένη εικόνα υψηλής συμμετοχής των ναυπηγημένων στην Ιαπωνία πλοίων στη δευτερογενή αγορά διαφέρει αρκετά με την αντίστοιχη εικόνα στις παραγγελίες πλοίων. Άλλωστε, τα ιαπωνικά ναυπηγεία εξασφαλίζουν ‒σε γενικές γραμμές‒ τα τελευταία έτη λιγότερες παραγγελίες από τα κινεζικά και τα νοτιοκορεατικά.

Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί ότι τρία από τα ιαπωνικής ναυπήγησης bulk carriers που πωλήθηκαν την περασμένη εβδομάδα θα καταλήξουν στον ελληνόκτητο στόλο. Πρόκειται για το «CMB Pomerol», χωρητικότητας 95.731 dwt, το οποίο κατασκευάστηκε στα ναυπηγεία Imabari το 2012, το «Pacific Integrity», χωρητικότητας 56.100 dwt, το οποίο κατασκευάστηκε στα ναυπηγεία Mitsui το 2013, και το «Ultra Vanscoy», χωρητικότητας 38.215 dwt, το οποίο κατασκευάστηκε στα ναυπηγεία Mitsubishi το 2013.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.