Μια ολοκληρωμένη στρατηγική για τα λιμάνια στα ραντάρ της ΕΕ

Μια ολοκληρωμένη στρατηγική για τα λιμάνια στα ραντάρ της ΕΕ

66
Μια ολοκληρωμένη στρατηγική για τα λιμάνια στα ραντάρ της ΕΕ

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υιοθέτησε επίσημα, στις 17 Ιανουαρίου, την έκθεση Berendsen για την «οικοδόμηση μιας ολοκληρωμένης ευρωπαϊκής λιμενικής στρατηγικής» (585 υπέρ, 21 κατά, 26 αποχές).

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Λιμένων (ESPO) χαιρετίζει, με ανακοίνωσή του, την αναγνώριση και την υποστήριξη από το Κοινοβούλιο του στρατηγικού και ζωτικού ρόλου που διαδραματίζουν τα λιμάνια της Ευρώπης για την ευρωπαϊκή κοινωνία και οικονομία. Το κείμενο που ψηφίστηκε αντανακλά την κατανόηση των προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι λιμένες και των αναγκαίων επενδύσεων ενόψει της νέας εποχής για την ευρύτερη ναυτιλία.

«Στο σημερινό γεωπολιτικό περιβάλλον, είναι σαφές ότι ο στρατηγικός ρόλος των λιμένων αποκτά ολοένα και μεγαλύτερη σημασία. Η Ευρώπη χρειάζεται ισχυρά λιμάνια και στέρεες αλυσίδες εφοδιασμού στον πυρήνα της», αναφέρει η ανακοίνωση του ESPO. Υπό το πρίσμα των ανωτέρω, ο ESPO υποστηρίζει τις κινήσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την ενίσχυση της ανθεκτικότητας και της προστασίας των κρίσιμων υποδομών της Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένων των λιμένων. Οι λιμένες προσβλέπουν εν προκειμένω στην πρόταση αναθεώρησης του ισχύοντος κανονισμού για τις άμεσες ξένες επενδύσεις, η οποία αναμένεται να δημοσιευτεί σύντομα.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.